foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Paukštello reanimācijā; kolēģi tur īkšķus par Jāņa dzīvību
Jāni Paukštello pēdējā laikā vajā veselības problēmas.
Kultūra
2017. gada 17. oktobris, 05:12

Paukštello reanimācijā; kolēģi tur īkšķus par Jāņa dzīvību

Kasjauns.lv

Mediķiem nedēļas nogalē izdevies glābt aktiera Jāņa Paukštello (66) dzīvību, kurš kritiskā stāvoklī nonācis reanimācijā, pamatojoties uz traģikomiskās dziesmu spēles “Tobāgo!” producenta Sanda Mohovikova teikto, vēsta žurnāls “Kas Jauns”.

Valda Liepiņa režisētā izrāde "Tobāgo!" Jelgavā

2017. gada 29. jūlijā Jelgavā brīvdabas izrāde "Tobāgo!" pulcēja daudzus teātra mīlētājus.

gallery icon
115

„Jānim Paukštello izrādē ir ļoti būtiska loma, un līdz pat pēdējam brīdim cerējām, ka viņš piektdien varēs piedalīties uzvedumā, kas notika koncertzālē “Gors” Rēzeknē. Zāle bija izpārdota jau sen, mēs nedrīkstējām pievilt to tūkstoti cilvēku. Iepriekš viņš bija paudis bažas par savu dalību izrādē, jo mocījās ar stiprām muguras sāpēm, bet pats teica, ka gan jau saspricēs pretsāpju līdzekļus un varēs nospēlēt. Tāpat domāja arī viņa sieva Elīna, ar ko iepriekšējā dienā biju sazinājies. Bet piektdienas rītā, kad visi pārējie jau bijām ceļā uz Rēzekni, Elīna ziņoja, ka Jāni ir aizvedusi uz slimnīcu un viņš kritiskā stāvoklī ir reanimācijā,” atklāj producents.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Jānis Paukštello traģikomiskās dziesmu spēles Tobāgo! fotosesijā kopā ar aktrisi Olgu Dreģi (no kreisās) un izrādes libreta autori Māru Zālīti.


„Situācija kolektīvā bija neapskaužama – nebija viegli koncentrēties darbam, jo visi aktieri pārdzīvoja par Paukštello dzīvību. Kuņģa čūla – tas tomēr ir ļoti nopietni, bet, ja tā ir plīsusi, sekas var būt neprognozējamas. Paveicās, ka Jānis nebija ceļā uz Rēzekni. Ja tas viss būtu noticis ceļā, pat bail domāt, kas varētu būt,” teic Mohovikovs.


Pagaidām kolektīvs gaida kādu cerīgu vēsti no Jāņa Paukštello ģimenes. „Paši nezvanām, nezinām, vai viņš vispār ir pie samaņas. Šobrīd tikai varam turēt īkšķus, kaut viņš izķepurotos, un cerēt, ka viņa dzīvībai briesmas vairs nedraud.”