foto: Facebook
Mūžībā devusies valodniece, pasniedzēja Inta Freimane
Inta Freimane (1933-2017).
2017. gada 21. septembris, 14:47

Mūžībā devusies valodniece, pasniedzēja Inta Freimane

Kasjauns.lv

Mūžībā devusies viena no pazīstamākajām latviešu valodniecēm – Latvijas Universitātes emeritētā profesore Dr. habil. philol. Inta Freimane, liecina LU Latviešu un vispārīgās valodniecības katedras ieraksts feisbukā.

Inta Freimane mirusi 18.septembrī.

"Viņa, būdama ilggadēja Latvijas Universitātes docētāja un vienlaikus erudīta valodas teorijas un prakses pētniece, ir uzskatāma par īpašas latviešu valodniecības skolas izveidotāju semantikā, sintaksē un valodas kultūrā, viņas zinātniskās publikācijas un tajās ietvertās idejas ir drošs un neatņemams pamats ikvienam, kurš interesējas par latviešu valodas semantisko un sintaktisko sistēmu, tās funkcionalitāti un īstenošanos valodas praksē.

Jau pavisam drīz, 2018. gada 3. janvārī būtu bijusi profesores 85 gadu jubilejas diena, kam viņa jau laikus un rūpīgi bija sākusi gatavoties...

LU un citu augstskolu kolēģi, bijušie studenti un audzēkņi atcerēsies prof. emeritus Intu Freimani kā interesantu un erudītu personību, izteikti teorētiskas ievirzes valodnieci – un vienlaikus ļoti godīgu un labestīgu cilvēku, lielisku namamāti un skaistas, izkoptas alta balss īpašnieci.
Lai profesorei gaišs ceļš mūžībā...

Ilze Lokmane, Andra Kalnača, Inta Urbanoviča".

Atvadīšanās no profesores Intas Freimanes notiks 26.09.2017. plkst. 14.00 Rīgas krematorijas Lielajā atvadu zālē. Tuvākas ziņas – LU HZF dekanātā pa tālruni 67034841.