foto: Ekrānuzņēmums
Circene: “Nepilsoņu jautājums ir ierocis pret Latviju”
Circene kritizēja izskanējušo argumentu par to, ka pilsonība nav “dāvana”, kuru dāvināt kuram katram.
Viedokļi
2017. gada 13. septembris, 12:50

Circene: “Nepilsoņu jautājums ir ierocis pret Latviju”

RīgaTV 24

“Es diezgan ilgu laiku biju Eiropas Padomes Parlamentārajā asamblejā, un šis nepilsoņu jautājums ļoti bieži tika pacelts kā ierocis pret Latviju. Līdz ar to mēs atņemam šo ieroci visiem mūsu nelabvēļiem, pasakot, ka bērns, piedzimstot Latvijā, kļūst par Latvijas pilsoni,” bijusī veselības ministre Ingrīda Circene apgalvoja RīgaTV 24 raidījumā "Preses klubs", komentējot prezidenta Vējoņa uzsākto iniciatīvu dot iespēju Latvijā dzimušiem nepilsoņu bērniem kļūt par Latvijas pilsoņiem jau viņu piedzimšanas brīdī, ja vien viņu vecāki saviem bērniem neizvēlas citas esošas valsts pilsonību.

Circene norādīja, ka atbalsta prezidenta ieceri, jo viņas pieredze rāda, ka nepilsoņu jautājums tiek izmantots pret Latviju. “Es domāju, ka tas ir ļoti labs solis pozitīvā virzienā arī starptautiskajā vidē. Es diezgan ilgu laiku biju Eiropas Padomes Parlamentārajā asamblejā, un šis nepilsoņu jautājums ļoti bieži tika pacelts kā ierocis pret Latviju,” atklāja Circene.

foto: Ekrānuzņēmums
Circene kritizēja izskanējušo argumentu par to, ka pilsonība nav “dāvana”, kuru dāvināt kuram katram.

Circene uzskata, ka šāds solis būtu lielākoties simbolisks un par to nevajadzētu satraukties: “Ja tie ir 50 vai 55, vai 45 bērni, par ko mēs laužam šķēpus?”

Bijusī veselības ministre arī kritizēja izskanējušo argumentu par to, ka pilsonība nav “dāvana”, kuru dāvināt kuram katram. Viņa norādīja, ka “dāvināšana” notiek arī šobrīd, ja vecāki ievelk krustiņu par labu Latvijas pilsonības piešķiršanai. Circene ir pārliecināta, ka notiek spēle ar vēlētājiem: “Tā ir spēle ar vēlētājiem. Šajā gadījumā, es domāju, ka tā spēle ir liekulīga.”