foto: Edijs Pālens/LETA
Bēdīgi slavenā Grigule atkal vienīgā no visiem deputātiem neatskaitās, ko darījusi Briselē
Skandalozā Eiropas Parlamenta deputāte Iveta Grigule, atšķirībā no visiem pārējiem eiroparlamentāriešiem, atteikusies vēlētājiem sniegt informāciju par savu darbību Eiroparlamentā. Vai atkal gaidāma viņas reklāmas kampaņas bezmaksas avīze, kurā deputātes kundze sniegs savus opusus?
Politika
2017. gada 8. septembris, 06:36

Bēdīgi slavenā Grigule atkal vienīgā no visiem deputātiem neatskaitās, ko darījusi Briselē

Elmārs Barkāns

Kasjauns.lv

No Latvijas Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) šoziem padzītā eiroparlamentāriete Iveta Grigule atteikusies sniegt informāciju par savu darbību Eiroparlamentā. Zem visu deputātu sniegtā darbības pārskata vien rēgojas skopa piebilde: „EP deputāte Iveta Grigule informāciju nesniedza”.

Februārī no ZZS aizgājusī Grigule, kura Zemnieku savienību bija spiesta pamest sava balojuma dēļ pret Eiroparlamenta (EP) rezolūciju saistībā ar cīņu pret Krievijas un teroristisko organizāciju īstenoto propagandu, atšķirībā no pārējiem Latvijas eiroparlamentāriešiem, nav sniegusi atskaiti par nozīmīgākajiem paveiktajiem darbiem parlamenta komitejās šī sasaukuma trešajā darba gada laikā.

Šajā atskaitē deputāti arī norādījuši, ko viņu padarītais dos Latvijai. Vēlētāji tā arī paliek neziņā, ko viņu labā dara dāsni atalgotā Grigule.

Arī portālam Kasjauns.lv neizdevās uzzināt Grigules atturības iemeslus – viņa neatbild ne uz tālruņa zvaniem, ne e-pastiem. Arī EP preses sekretāre Latvijā Signe Znotiņa-Znota Kasjauns.lv nezināja iemeslus Grigules klusēšanai.

EP mājas lapā pēdējā informācija par Ivetas Grigules darbību parlamentā ir datēta ar šī gada februāri. Pēdējā viņas skaļākā uzstāšanās EP bija jūlijā, kad viņa prasīja atņemt Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas finansējumu Vācijas tirdzniecības tīklam „Lidl”, kurš prāto savu darbību izvērst arī Latvijā.

Savukārt viņas jaunākais ieraksts sociālajā tīklā „Facebook” aicina 12. augustā vērot meteoru jeb zvaigžņu lietu, jo nākamreiz kaut ko tik krāšņu varēs piedzīvot tikai pēc  pēc 96 gadiem.

Jāatgādina, ka deputāte ilgu laiku arī atteicās sniegt skaidrojumu par savu balsojumu pret Krievijas propagandu nosodošo rezolūciju. Toreiz Grigule izplatīja bezmaksas aģitācijas izdevumu 645 700 lielā tirāžā, kurā rakstīja, ka viņas biežā neuzstāšanās EP ar runām nav saistīta ar to, ka viņa maz iesaistās parlamenta darbībā un Latvijas interešu aizstāvēšanā.
Viņa norādīja, ka savu iespēju robežās palīdz Latvijas lauksaimniekiem, zvejniekiem, kā arī uzņēmējiem, piebilstot, ka to darīs arī turpmāk. Te gan jāteic, ka Grigule darbība EP komisijās gan nesaistās ar lauksaimniecību. Viņas rūpju lokā ir ārlietas un EP draudzība ar Kazahstānu, Kirgizstānu, Uzbekistānu, Tadžikistānu, Turkmenistānu, Mongoliju, Baltkrieviju, Izraēlu, Arābijas pussalas valstīm un ASV.

Grigule atzinusi, ka pēc balsojuma EP saistībā ar pieņemto Krievijas propagandu nosodošo rezolūciju nav komunicējusi ar medijiem ātri, jo ap rezolūcijas izstrādāšanas laiku, kā arī pašā pieņemšanas laikā bija „daudz emociju un histērijas”. Pašlaik Grigule strādā, nepārstāvot nevienu Latvijas politisko partiju. Vai tas nozīmē, ka Grigule atkal gatavo savu avīzīti, kurā skaidros, kāpēc viņa klusē kā partizāns?