foto: Publicitātes foto
"Balsis" prezentē savu jaunāko - 9. videoklipu
Kultūra
2017. gada 30. augusts, 13:00

"Balsis" prezentē savu jaunāko - 9. videoklipu

Kasjauns.lv

Atmodas laiks. Mēs visi ticam un gaidām. Gaidām brīnumu, kuru kopīgi varam radīt tikai mēs paši. Latviešu tautas sirdsapziņa Vizma Belševica , kura gan naivi ticējusi komunisma idejām jaunībā, gan vēlāk tikusi aizliegta kā rakstniece par pārdrošu nacionālismu. Bet viņa turpina ticēt un aicina to darīt ikkatru Latvijas iedzīvotāju.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

1989. gadā grupa “Krasts” notic un Einārs Kizjalo dzejoli “Tavas saknes tavā zemē” iedzīvina mūzikas valodā. Cauri svēteļu spārnu vēdām un Zemgales paliem latviešu tauta paļaujas, ka savas saknes varēsim mūžam savā zemē dzīt.

Gluži kā Vizma Belševica visai latviešu tautai, tā Arvis Ostrovskis ir sirdsapziņa Jauniešu korim BALSIS. Viņš zināja, ka tieši šī dziesma, kurā ir izteikts svēts solījums visai mūsu tautai, ir atblāzma par laiku, kad pašam sāka veidoties priekšstats par Latviju. Ārkārtīgi trausla sirdsapziņas dziesma, kura neliec, taču liek pacelt galvu.

Jauniešu kora BALSIS 9. videoklips 8. aprīlī kora 30 gadu jubilejas koncertā SVĒTKI! Liepājas Lielajā dzintarā, kur zīmējumus mūzikā veidoja mākslinieki Anta Priedīte un Aigars Ozoliņš. Koncerta ierakstā piedalās solists Arvis Ostrovskis un MC Orķestris.