foto: Ekrānuzņēmums no Facebook.com/Bezvests.lv
Pirms dažām dienām pazudusī sirmgalve no Kadagas atrasta mirusi
Sabiedrība
2017. gada 24. augusts, 07:33

Pirms dažām dienām pazudusī sirmgalve no Kadagas atrasta mirusi

Kasjauns.lv

2017. gada 22. augustā pazudusī 81 gadu vecā Nadežda Kalniņa no Kadagas atrasta Ādažos, diemžēl mirusi, vēsta brīvprātīgo organizācija “Bezvests.lv”

Pēc tuvinieku teiktā, pazušanas dienā sieviete izgājusi pastaigāties, bet šoreiz mājās nav atgriezusies. Nekādu nopietnu veselības problēmu Nadeždai neesot bijis, tāpēc ģimene sacēlusi trauksmi. 

Sievietes meita pavēstīja, ka garāmgājēji Ādažos, pilsētas peldvietā, krastā atraduši kārtīgi salocītas drēbes, kas pēc apraksta atbilda pazudušās apģērbam. “Bezvests.lv” kinologi kopā ar meitu devās uz pludmali, lai pārbaudītu saņemto informāciju. Atrastās lietas patiešām piederēja pazudušajai pensionārei. Šo informāciju meita uzreiz telefoniski paziņoja policijai.

Pa to laiku kinologi turpināja darbu - nolēma apskatīt ūdenstilpnes krastu. Sarunā ar meitu noskaidrojās, ka šad tad viņa veda mammu pie jūras un uz labiekārtotu pludmali iepretī Ādažu Domei. 

Kinologi no jauna pārbaudīja tuvējo apkārtni kopā ar meklēšanas suņiem.

Meita nepārtraukti uzturēja kontaktus ar policiju un pēc kāda laika ieradās glābēju komanda no Rīgas ar zemūdens aprīkojumu. 

Glābēji, pārbaudot ūdenstilpes dibenu, aptuveni 10 metrus no krasta netālu no laivu nomas punkta atrada sievietes ķermeni. Tā bija pazudusī Nadežda.

Precīzu nāves iemeslu noteiks ekspertīze, bet iespējams, ka pensionāre noslīka paklūpot, kad pastaigājās gar krastu.