Zemessargi visā Latvijā pārsteidz kolēģus, ierodoties darbavietā kaujas formā
foto: Facebook
Zemessarga formā savā darbavietā ieradās arī mūziķis Artūrs Reiniks, kurš ir Annas Brigaderes pamatskolas mūzikas skolotājs.
Sabiedrība

Zemessargi visā Latvijā pārsteidz kolēģus, ierodoties darbavietā kaujas formā

Kasjauns.lv

Tiem, kurus šodien darbavietās pārsteiguši kolēģi militārās formās, der zināt: 23. augustā tiek svinēta Zemessardzes 26. gadadiena un svinīgo pasākumu ietvaros visā Latvijas teritorijā norisinās zibakcija “Esmu zemessargs”. Tās laikā gan pilsētās, gan laukos visdažādāko uzņēmumu un valsts iestāžu darbinieki savās darbavietās ierodas zemessargu kaujas formās.

Zemessargi visā Latvijā pārsteidz kolēģus, ierodot...

Ierašanos darbā kaujas formā zemessargi zibakcijas ietvaros dokumentē portālā “Facebook”, pievienojot foto ar kolēģiem vai pašbildes no sava darba stūrīša.

Sociālajos tīklos ieraksti tiek atzīmēti ar mirkļbirkām #esmuzemessargs un #Zemessardzei26.

Zemessargu zibakcijas spilgtākie foto

Atbalstu zemessargu svinību zibakcijai, tiesa gan, rozā kleitā, ne formastērpā, pauž arī populārā dziedātāja Liene Šomase. 

Neskaitot zibakciju, Zemessardzes 26. gadadienas svinībās ieplānoti arī citi pasākumi.

Rīgas Brāļu kapos šodien 23. augustā pulksten 11:00 notika gadadienai veltīta ziedu nolikšanas ceremonija.

Tās laikā pie Svētās uguns altāra un Mātes Latvijas tēla ziedus noliks Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš, Zemessardzes komandieris Ainārs Ozoliņš, kā arī uzaicinātie viesi – Igaunijas Zemessardzes komandieris Meelis Killi un Lietuvas Zemessardzes komandieris Arturas Jasinskas.

Kritušo karavīru piemiņa tika godināta ar klusuma brīdi.

“Mans vislielākais paldies gan tiem cilvēkiem, kas stāvēja pie Zemessardzes pirmsākumiem un bija gatavi krist par savu valsti, gan tiem, kas noturēja zemessarga degsmi un sūtību grūtos laikos, gan tiem, kas šobrīd patriotisma un Latvijas mīlestības vārdā papildina zemessargu rindas, ziedo savu laiku un ir gatavi ziedot savu dzīvību par brīvu un neatkarīgu Latviju!” par brīvprātīgajiem valsts aizstāvjiem izteicās aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS).

Zemessardzes 25. gadadienai veltīta militārā parāde

Zemessardzes 25. gadadienai veltīta militārā parāde

“Zemessargi, jūsu entuziasms, degsme un aizrautība ar kādu piedalāties apmācību procesā, intelekts, ko esat ieguldījuši Zemessardzes spēju attīstībā, ir vislabākā atbilde visiem mūsu valsts skeptiķiem. Esmu lepns, ka jūsu sagatavotības līmenis ir sasniedzis tādu pašu profesionalitāti kā pilna laika karavīram. Ar savu dienestu gan Latvijā, gan piedaloties starptautiskajās operācijās, palīdzot citu valstu pilsoņiem, esat apliecinājuši, ka uz Latvijas bruņotajiem spēkiem var paļauties jebkurā krīzes situācijā,” gandarījumu par zemessargu profesionalitāti pauda NBS komandieris Leonīds Kalniņš.

Arī portāls Kasjauns.lv pievienojas, sveicot Zemessardzi 26 gadu jubilejā!