Vidzemē notiks saiešana slātaviešu garā "Vecpiebalga atver durvis"
foto: Publicitātes foto
Kultūra
2017. gada 19. jūlijā, 17:52

Vidzemē notiks saiešana slātaviešu garā "Vecpiebalga atver durvis"

Kasjauns.lv

No 26. līdz 30. jūlijam Vecpiebalgā notiks saiešana slātaviešu garā „Vecpiebalga atver durvis”, portālu Kasjauns.lv informē Piebalgas muzeju apvienības „Orisāre” vadītāja Līva Grudule.

Vidzemē notiks saiešana slātaviešu garā "Vecpiebal...

 „Vecpiebalga atver durvis” idejas autors Jānis Lūsēns savulaik aktualizēja ideju par latvisku, ikvienam pieejamu kvalitatīvu mūzikas notikumu ciklu latviskā vidē, kultūrvēsturiski bagātajā Vecpiebalgas novadā. Novada pašvaldība, kultūras, izglītības un muzeju darbinieki atsaucās ierosinājumam un tapa programma, kas interesentiem ļauj visas nedēļas garumā paviesoties katrā no novada pieciem pagastiem. Apmeklētājiem pieejami visi novada muzeji un ekspozīcijas, atpūtas iespējas pie ūdeņiem un citi tūrisma piedāvājumi, bet pēcpusdienās un vakara stundās - koncerti. Šajā gadā programmā gan latviešu tautastērpa godināšanas svētki, gan brīvdabas pasākumi un koncerti, aktivitātes bērniem, amatnieku tirgus un zaļumballes, padomju retro auto brauciens un kino nakts. 

foto: Publicitātes foto

Skaistajā Vecpiebalgas muižā Inešos 26. jūlijā plkst. 20.30 viesosies Daumants Kalniņš un Kvintets ar Friča Bārdas dzejas programmu „Sirds prieks”, bet Taurenē Nēķena muižā 27. jūlijā plkst. 20.30 izskanēs Jāņa Lūsēna koncertprogramma „Mīlas melodijas” un būs iespēja muižas vīna pagrabos ļauties Gunas Rukšānes liliju un vietējo vīndaru produkcijas valdzinājumam.

foto: Publicitātes foto

Bērni kopā ar vecākiem aicināti ceturtdien, 27. jūlijā posties īpašam svētku gājienam, un piedalīties sportiskās radošās aktivitātes Alauksta ezera krastā. Tradicionālās Slātavas tirgus šeptes ar plašu novada amatierkolektīvu un viesu kultūras programmu notiks sestdienā, bet saiešanas noslēgumā svētdienā uz koncertu Vecpiebalgas baznīcā 30. jūlijā plkst. 12.00 ielūdz maestro Raimonds Pauls un Zigrīds Muktupāvels koncertā “Krāsu balāde. Vārds mūzikā.”
    Laikā, kad ūdensrozes pašā plaukumā un vasara pilnbriedā, leģendārais autoceļš P-30 līdz Vecpiebalgai rekonstruēts, vecpiebaldzēni viesmīlīgi ver durvis ciemiņiem un aicina: „Nāc, piedzīvo un iemīlies Vecpiebalgā!”