foto: Bezvests.lv
Ivans pazudis jau 6 dienas. "Bezvests.lv" cilvēku organizēto meklēšanu sauc par stihisku
Skrejlapiņas ar Ivana fotogrāfiju.
112
2017. gada 6. jūlijs, 09:00

Ivans pazudis jau 6 dienas. "Bezvests.lv" cilvēku organizēto meklēšanu sauc par stihisku

Kasjauns.lv

Brīvprātīgo organizācija "Bezvests.lv" trešdienas vakarā oficiāli paziņojusi, ka šobrīd nepiedalās Liepājā pazudušā 5 gadus vecā Ivana Berladina meklēšanā. Brīvprātīgie, kuru palīdzību nereti izmanto arī Valsts policija, saka - citu cilvēku organizētie meklēšanas pasākumi ir stihiski. 

Liepājā pazudušā zēna meklēšana

Pirmdien, 3. jūlijā, brīvprātīgo organizācija "Bezvests.lv" iesaistījās piecgadīgā Ivana Berladina meklēšanā. Pazudušais puisēns pagaidām vēl nav atrasts, un viņa meklēšana ...

gallery icon
156

Kā novēroja portāls Kasjauns.lv, arī ceturtdienas rītā radiokanālos turpinās ar organizāciju nesaistītu brīvprātīgo meklēšanas pasākumi. Cilvēki kanālos spriež par skrejlapiņu izplatīšanu arī citās pilsētās un pauž savas idejas par to, kā zēns būtu pareiz jāmeklē. 

"Bezvests.lv" tikmēr vēstī, ka šobrīd brīvprātīgo organizācija gaida signālu no Valsts policijas, kad atkal būs nepieciešams iesaistīties un kā tieši brīvprātīgie var palīdzēt.

"Paziņojam, ka visiem meklēšanas pasākumiem, kuri šobrīd stihiski notiek Liepājā, bez Valsts policijas ziņas, nav nekādas saistības ar "Bezvests.lv - tātad, organizācija nenes par tiem nekādu atbildību. Godātie līdzpilsoņi, liepājnieki un citu Latvijas pilsētu un novadu iedzīvotāji! Ja jūs piekrītat piedalīties stihiskos meklēšanas pasākumos, kurus šobrīd vada cilvēki, kuriem nav ne juridiska statusa, ne pieredzes, tad visu atbildību par šo pasākumu rezultātiem jūs uzņematies paši," saka "Bezvests.lv". 

Viņi piebilst: "Viss, kas notiek stihiski atvērtu radiokanālu ēterā, arī nav nekādā saistībā ar brīvprātīgo organizāciju. Mūsu oficiālais kontaktēšanās kanāls - https://www.facebook.com/bezvests.lv/. Kā arī aplikācijas "Zello" kanāls - "bezvests.lv"."

Organizācija arī paziņojusi, ka tai nav nekāda sakara lapām "meklejam.lv", kas pieejamas dažādos kanālos. "Šāda organizācija Latvijā nav reģistrēta un visus jautājumus par šo organizatoru darbību lūdzam uzdot viņu uzturētos kanālos un sociālos tīklos," teikts organizācijas vadītāja Aleksandra Faminska paziņojumā. 

Kā zināms, mazais Ivans pazuda sestdienas rītā un viņa meklēšanā iesaistījās lieli valsts spēki, kā arī cilvēki no dažādām Latvijas malām, kuriem gan pārmeta neorganizētību un haosu, kas varētu būt skaidrojams ar pieredzes trūkumu šādās situācijās.