foto: Bezvests.lv
Brīvprātīgie, kuri meklē Ivanu, publicē niknu paziņojumu par "burvju noziedzīgajām izdarībām"
Brīvprātīgie jau vairākkārt norādījuši, ka ar gaišreģiem nesadarbojas.
112
2017. gada 4. jūlijs, 17:52

Brīvprātīgie, kuri meklē Ivanu, publicē niknu paziņojumu par "burvju noziedzīgajām izdarībām"

Kasjauns.lv

Brīvprātīgo organizācija "Bezvests.lv" izplatījusi jaunu paziņojumu saistībā ar dažādu gaišreģu aktivitātēm pazudušā 5 gadus vecā liepājnieka Ivana Berladina meklēšanas laikā. Viņi saka, ka šajā situācijā gaišreģu informācijas izplatīšana ir gluži vienkārši noziedzīga. 

Liepājā pazudušā zēna meklēšana

Pirmdien, 3. jūlijā, brīvprātīgo organizācija "Bezvests.lv" iesaistījās piecgadīgā Ivana Berladina meklēšanā. Pazudušais puisēns pagaidām vēl nav atrasts, un viņa meklēšana ...

gallery icon
156

"Svešas nelaimes laikā, kā ierasts, aktivizējas tā dēvētie ekstrasensi un šarlatāni," saka brīvprātīgie, piebilstot, ka Ivana meklēšana radījusi labvēlīgu augsni uz svešas nelaimes rēķina pacelt savus reitingus, un palielināt klientu skaitu. 

""Bezvests.lv" pasts burtiski plīst pušu no visu iespējamo magu un burvju vēstulēm, kuri zīmē punktus un aplīšus kartē un piedāvā brīvprātīgajiem skriet un pārbaudīt viņu minējumu vietas," skaidro "Bezvests.lv" pārstāvji. 

Organizācija, kura ne reizi vien izplatījusi paziņojumus par šādas informācijas bezjēdzīgo un pat kaitniecisko raksturu, atgādina: "Brīvprātīgo organizācija "Bezvests.lv" nesadarbojas ar ekstrasensiem, visus tamlīdzīgus piedāvājumus vērtē kā mēģinājumu policiju un brīvprātīgos novest no konkrēti izstrādātām un pārdomātām darbībām, un traucē bērna meklēšanai," asi ir brīvprātīgie. 

"Lūdzam jūs neļauties provokācijām un neizplatīt ekstrasensu minējumus mūsu komentāros un citos resursos. Šajā situācijā tas ir gluži vienkārši noziedzīgi," viņi saka. 

"Ezotēriķu kungi, piedāvājam jums nedalīties savos padomos ar policiju, brīvprātīgajiem un vecākiem par to, kur meklēt, bet pašiem braukt uz norādītajām vietām un punktiem, pašu spēkiem atrast pazudušo bērnu un nodot viņu policijai. Tā ir iespēja kļūt slaveniem un sniegt reālu palīdzību izmeklēšanai," teikts paziņojumā. 

Policija lūdz cilvēkus atsaukties

Oficiālā informācija saistībā ar Ivana meklēšanu tiek atjaunota oficiālajās VP interneta vietnēs – "Facebook" un "Twitter" kontos.

Ja kādam ir informācija par zēna iespējamām uzturēšanās vietām, policija par to lūdz informēt, zvanot uz tālruņa numuru 110.