foto: LETA
Pēteris Apinis: "Valstij ir zaļš prezidents un nekādas zaļas ideoloģijas"
Latvijas Ārstu biedrības prezidents Pēteris Apinis.
Viedokļi
2017. gada 28. jūnijs, 16:36

Pēteris Apinis: "Valstij ir zaļš prezidents un nekādas zaļas ideoloģijas"

TV24

“Mēs esam nonākuši tādā situācijā, ka mēs izliekamies, ka mums ir zaļa valdība. Valstij ir zaļš prezidents un nekādas zaļas ideoloģijas. Nekādas!” Latvijas Ārstu biedrības prezidents Pēteris Apinis sašutis apgalvoja RīgaTV 24 raidījumā "Kur tas suns aprakts?", komentējot valdības lēmumu Jūrmalas atkritumu izgāztuves ugunsgrēka seku likvidēšanai piešķirt līdz 700 000 eiro.

Apinis raidījumā norādīja, ka valdības lēmums ir ironisks, jo to veido Zaļā partija. “Mūsu valdību veido Zaļā partija un viņu satelīti. Es gribētu teikt, ka pašlaik mēs esam nonākuši Zaļās partijas darbības laukumā. Tikai tā īpatnība ir tāda, ka viņi diez vai pašlaik ir tik zaļi, kā tas mums izskatās,” bažas pauda Apinis.

Apinis uzskata, ka, ņemot vērā to, ka valdību veido un prezidenta posteni ieņem zaļo partiju pārstāvji, pieņemtajiem lēmumiem arī būtu jābūt videi draudzīgiem. “Mēs esam nonākuši tādā situācijā, ka mēs izliekamies par zaļu valdību. Valstij ir zaļš prezidents un nekādas zaļas ideoloģijas. Nekādas!” Latvijas politiskos spēkus raidījumā kritizēja Apinis.