foto: LETA
Vēlēšanu rezultātos vīlušies rīdzinieki tik tiešām masveidā izdeklarējas no galvaspilsētas
Nedēļā pēc vēlēšanām Rīgu "pametuši" 600 cilvēki.
Sabiedrība
2017. gada 12. jūnijs, 14:51

Vēlēšanu rezultātos vīlušies rīdzinieki tik tiešām masveidā izdeklarējas no galvaspilsētas

Kasjauns.lv

Brīdī, kad kļuva zināms - Rīgā varu saglabā Nila Ušakova komanda, sociālie tīkli šūmējās no daudzajiem ierakstiem, sak, man pietiek, es deklarējos ārā, lai mani nodokļi neaiziet varai, kas nepatīk. Tagad kļuvis zināms, ka daudzos gadījumos tie nebija tikai emocijās balstīti paziņojumi. Nedēļā pēc vēlēšanām no Rīgas izdeklarējušies divtik vairāk cilvēku nekā iepriekš, ziņo portāls Lsm.lv.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pilsonības un migrāciju lietu pārvaldes vadītāja Santa Jonāte sarunā ar Latvijas Radio raidījumu "Krustpunktā" skaidroja, ka tūdaļ pēc vēlēšanām - attiecīgi 3.jūnijam sekojošajā pirmdienā rīdzinieku aktivitāte oficiāli mainīt dzīvesvietu bija zema. Taču dažas dienas vēlāk izdeklarēšanās uzņēma apgriezienus un nedēļas laikā no Rīgas izdeklarējušies 600 cilvēku.

Pirmsvēlēšanu nedēļā no Rīgas "atvadījās" 340 cilvēku, vēstīja radio raidījums.

Ilgākā laika posmā pirms pašvaldību vēlēšanām to darīja ne tikai rīdzinieki, - visā valstī cilvēki steidza nomainīt deklarēto dzīvesvietu.

Cita starpā Jānis Iesalnieks (NA) Latvijas Radio norādīja, ka dzīvesvietas deklarēšana esot apaugusi ar pārlieku daudziem apgrūtinājumiem un ka šobrīd deklarēšanās vairāk darbojas kā instruments ekonomiskā izdevīguma gūšanai.