foto: LETA
Kaimiņš lūdz KNAB pārbaudīt grupas "Bi-2" koncerta organizēšanu Rīgā
Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš.
Politika
2017. gada 21. maijs, 10:47

Kaimiņš lūdz KNAB pārbaudīt grupas "Bi-2" koncerta organizēšanu Rīgā

LETA

Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš (KPV LV) lūdzis Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam pārbaudīt grupas "Bi-2" koncerta organizēšanu Rīgā un par iespējamiem pārkāpumiem saukt vainīgās personas pie atbildības.

Kaimiņš norāda, ka 70% no koncerta rīkotāja "Rīgas Tūrisma attīstības birojs" pieder Rīgas pilsētas pašvaldībai. Koncerta rīkošanas izmaksas ir 203 538 eiro, taču politiķis apšauba, ka šo naudas summu ir nopelnījis pats birojs. Deputāts pieļauj, ka līdzekļus pasākuma organizēšanā ieguldīs Rīgas pašvaldība, kas rīkojas ar nodokļu maksātāju naudu jeb administratīvo resursu.

Viņš vērš uzmanību, ka lēmumu par šī pasākuma organizēšanu priekšvēlēšanu aģitācijas periodā varēja pieņemt vienīgi partija "Gods kalpot Rīgai" un sociāldemokrātiskā partija "Saskaņa". Politiķis uzsver, ka administratīvo resursu izmantošana priekšvēlēšanu aģitācijā ir aizliegta, un norāda, ka saskaņā ar likuma definīciju kā administratīvo resursu izmantošana tiek vērtēta arī finanšu līdzekļu izmantošana.

"Nākas secināt, ka vēlētājs, iegūstot iespēju pirms vēlēšanām par velti apmeklēt populāras grupas koncertu, nobalsos par politiķiem un politiskajiem spēkiem, kas viņiem šādu iespēju nodrošinājuši, izmantojot vēlētāju pašu jeb nodokļu maksātāju naudu," norāda Kaimiņš.

Parlamentārietis pauž, ka šāda rīcība nav pieļaujama un satur vairākas pārkāpumu sastāva pazīmes - administratīvo resursu izmantošanu, slēptu priekšvēlēšanu aģitāciju un tās izdevumus nenorādīšanu partiju aģitācijas izdevumos un balsu pirkšanu.

Tāpēc Kaimiņš lūdz veikt pārbaudi par šiem šiem faktiem, novērst šos pārkāpumus un saukt vainīgās personas pie atbildības.

Kā ziņots, Lucavsalā 27.maijā paredzēts "Bi-2" koncerts, kas apmeklētājiem būšot bezmaksas.

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) Rīgas domes frakcija lūgusi domes vadībai skaidrojumu par "Bi-2" bezmaksas koncerta organizēšanas finansiālajiem avotiem.