foto: Edijs Pālens/LETA
Bukmeikeri izteikuši savas prognozes par Rīgas pašvaldību vēlēšanu rezultātiem
Rīgas domes ēka.
Politika
2017. gada 11. maijs, 12:40

Bukmeikeri izteikuši savas prognozes par Rīgas pašvaldību vēlēšanu rezultātiem

LETA

Pašvaldību vēlēšanās Rīgā 5% barjeru pārvarēs "Saskaņa"/"Gods kalpot Rīgai" kopējais saraksts, Latvijas Reģionu apvienība un partija "Latvijas attīstībai" (LRA/LA), Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un "Vienotība", savukārt Jaunā konservatīvā partija (JKP) domē neiekļūs, prognozē "Betsafe" bukmeikeri.

Viņi norādīja, ka pēdējie partiju reitingi Rīgā JKP nav labvēlīgi - tikai 2,7% rīdzinieku būtu gatavi atdot savu balsi par bijušā tieslietu ministra Jāņa Bordāna un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja ilggadējās darbinieces Jutas Strīķes vadīto partiju. "Tomēr reitingi ne vienmēr pilnībā atspoguļo vēlētāju patieso izvēli vēlēšanās, turklāt pagaidām JKP popularitāte ir pietiekami augsta, lai partija tiktu pie vārda televīzijas debatēs, tādēļ pilnībā "norakstīt" partijas izredzes pārvarēt 5% barjeru nevar," skaidroja bukmeikeri.

"Betsafe" bukmeikeri JKP partijas iekļūšanu Rīgas domē novērtējuši ar 33% iespējamību.

Pēc bukmeikeru aplēsēm, drošs par ievēlēšanu Rīgas domē var būt apvienotā LRA/LA saraksta līderis Mārtiņš Bondars, tomēr jārēķinās ar vietu opozīcijā, jo abu partiju kopējais saraksts pašlaik iegūtu aptuveni 7% balsu. Līdzīgās pozīcijās ir arī nacionālā apvienība un ZZS, savukārt daļa "Vienotības" vēlētāju visdrīzāk pārgājuši JKP atbalstītāju pulkā, un tādēļ "Vienotības" atbalsts Rīgā sarucis līdz 3,4%. Tomēr "Betsafe" bukmeikeru vērtējumā pastāv 60% iespējamība, ka partija pārvarēs 5% robežu un iekļūs domē.

Bukmeikeri uzskata, ka citām partijām izredzes iekļūt domē ir minimālas - "Betsafe" prognozē, ka partijai "KPV LV" būs labākais rezultāts no partijām.

Tāpat bukmeikeri uzskata, ka "Saskaņas" un "Gods kalpot Rīgai" koalīcija saņems vairāk nekā pusi mandātu, tādēļ arī iespējamība, ka pilsētas mērs Nils Ušakovs "varētu tikt gāzts no Rīgas mēra krēsla novērtēta vien ar 8% varbūtību".

Pašvaldību vēlēšanas notiks jūnija pirmajā sestdienā.