foto: LETA
Valdība atrod teju pusmiljonu remontiem Rundāles pilī un Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā
Rundāles pils.
Kultūra
2017. gada 9. maijs, 23:18

Valdība atrod teju pusmiljonu remontiem Rundāles pilī un Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā

LETA

Valdība šodien nolēma piešķirt 481 090 eiro remontdarbu veikšanai Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā, kā arī un Rundāles pilī.

Finansējums piešķirts no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja Mencendorfa nama jumta atjaunošanai piešķirti 197 193 eiro.

Savukārt Rundāles pils muzeja Staļļu ēku kompleksa Rietumu puses jumta seguma, elektrības pievadu kabeļu un maģistrālā ūdensvada posma nomaiņai piešķirti 283 897 eiro.

"Staļļu jumta segums un konstrukcijas, laikam ejot, ir sasniegušas avārijas stāvokli, veiktie remontdarbi būs liels ieguldījums vienā no izcilākajiem baroka un rokoko arhitektūras pieminekļiem Latvijas kultūras mantojumā," skaidro Rundāles pils muzeja direktors Imants Lancmanis.

Lancmanis arī piebilst, ka elektrības pievadu kabeļu un maģistrālā ūdensvada posma nomaiņai ieguldītie līdzekļi atvieglos Rundāles pils apmeklētāju un darbinieku ērtības, bet galvenokārt muzeja apmeklētāju, darbinieku un kultūrvēsturiskā mantojuma drošību, kas šajā gadījumā ir pirmajā vietā.

Kopš Mencendorfa nama restaurācijas un muzeja darbības uzsākšanas 1992.gadā tajā kapitāli infrastruktūras uzlabojumi nav veikti, uzsver nama vadītāja Ilona Audere, papildinot, ka ēkas tehniskās apsekošanas rezultātā tika konstatēts, ka stipri bojāts kārniņu jumta segums un izdrupušas karnīzes.