2009. gada 6. marts, 09:38

Nākamajā sezonā Rīgas "Dinamo" sastāvā nebūs Elisona, Hosas un Novāka

Jauns.lv

Rīga, 6.marts, LETA. Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" sastāvā nākamajā sezonā nebūs vismaz trīs leģionāru - Meta Elisona, Marsela Hosas un Filipa Novāka, ar kuru attieksmi izšķirošajās spēlēs vienības vadība ir ļoti neapmierināta.

"Izslēgšanas spēles pierādīja, ka daži sevi nav attaisnojuši. Neslēpšu - Elisonam pateicu, ka esmu ļoti neapmierināts. Tā komandas līderi nespēlē," laikrakstā "Diena" citēts komandas prezidents Viesturs Koziols, uzsverot, ka sastāvā nebūs arī komandas uzbrukuma līdera Marsela Hosas.

"Nav pretenziju pret [Marku] Hartiganu un [Dūviju] Vestkotu. Arī [Martinu] Pruseku. Vestkots ļoti pārdzīvoja to dūrienu Maskavā," teica Koziols.

Tāpat komandas prezidents uzsvēra, ka ir neapmierināts ar vairākiem vietējiem spēlētājiem, tāpēc, iespējams, vairāk spēlēs jaunie hokejisti. "Nākamgad [Sergejs] Pečura būs ļoti labs, arī [Ronalds] Cinks. Vēl ir [Toms] Hartmanis, [Jānis] Straupe, [Gints] Meija, vēl daži. Vienai komandai pietiek."

Komanda saglabās Latvijas un ārzemju spēlētāju motivāciju un veiks pārrunas ar faktiski visiem latviešiem, kas spēlē ārzemēs. Pēc Koziola vārdiem, pārrunas netiks veiktas ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubā Losandželosas "Kings" spēlējošo uzbrucēju Raiti Ivanānu un vārtsargu Edgaru Masaļski.

Koziols arī izteica neapmierinātību ar galveno treneri Jūliusu Šupleru, kurš izslēgšanas spēlēs nav spējis pietiekami motivēt un pareizi vadīt komandu. "Elisons un Hosa spēlēja mazākumā un tūlīt pēc tam vairākums, kaut arī viņi nevarēja pavilkt kājas. No malas taču bija redzams, ka trešdien pa laukumu lidoja [Armanda] Bērziņa maiņa. Saša Ņiživijs plēsās katrā epizodē, un arī Mārtiņš Cipulis centās izveidot bīstamas situācijas. Kāpēc nedeva iespēju spēlēt tiem, kuri cīnījās?"

Jau ziņots, ka pirmajā KHL sezonā "Dinamo" komanda ieņēma desmito vietu regulārajā čempionātā, bet astotdaļfināla sērijā ar rezultātu 0-3 atzina Maskavas "Dinamo" vienības pārākumu.