2009. gada 21. aprīlis, 14:18

"Mažeiķu nafta" apbalvo septiņus skolēnus par drosmīgu rīcību autobusa ugunsgrēkā

Jauns.lv

Mažeiķi (Lietuva), 21.apr., LETA--ELTA. Lietuvas koncerns "Mažeiķu nafta" apbalvojis septiņus Mažeiķu rajona skolēnus par drosmīgu un izpalīdzīgu rīcību dramatiskā autobusa ugunsgrēkā.

27.martā Mažeiķu rajona Laižuvas pamatskolas autobuss, kas pēc stundām veda skolēnus uz mājām, nobrauca no ceļa, iegāzās grāvī un aizdegās, bet slazdā nonākušie skolēni neapjuka un palīdzēja cits citam izglābties. Divi devītās un desmitās klases puiši izsita autobusam logu un palīdzēja izkļūt no degošā autobusa jaunākajiem skolasbiedriem.

"Skolēni, kas ne vien glābās paši, bet glāba arī citus, veikuši varoņdarbu, ar ko mēs lepojamies, un varam uzskatīt to par paraugu citiem," sacījis "Mažeiķu nafta" preses dienesta direktors Rosvalds Gorbačovs.

Skolēniem sarīkota ekskursija pa rūpnīcu un tikšanās gan ar koncerna ģenerāldirektoru Mareku Mročkovski, gan uzņēmuma ugunsdzēsējiem, bet mazākajam notikuma dalībniekam, kas ir tikai sešus gadus vecs un ugunsgrēka laikā pazaudējis savu mugursomu, uzņēmums uzdāvinājis jaunu mugursomu ar visiem nepieciešamajiem mācību piederumiem.