Dvaits Hovards atzīts par labāko aizsardzības spēlētāju NBA

Jauns.lv

Dvaits Hovards atzīts par labāko aizsardzības spēl...

Orlando (ASV), 22.apr., LETA--AP. Par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta labāko aizsardzības spēlētāju atzīts Dvaits Hovards no Orlando "Magic" vienības.

23 gadus vecais Hovards kļuva par visjaunāko spēlētāju NBA vēsturē, kam izdevies kļūt par labāko aizsardzībā.

Hovards šosezon regulārajā čempionātā palīdzēja "Magic" izcīnīt 59 uzvaras 82 spēlēs, kas ir tikai par vienu panākumu mazāk kā kluba rekords, kas sasniegts 1995./1996.gada sezonā.

Balsojumā, kurā piedalījās 119 Ziemeļamerikas sporta žurnālisti un NBA apskatnieki, Hovards saņēma 105 pirmās vietas, tiekot pie 542 punktiem. Otrais šajā balsojumā ar 148 punktiem palika Klīvlendas "Cavaliers" līderis Lebrons Džeimss, bet trešajā pozīcijā ar 90 punktiem ierindojās Dveins Veids no Maiami "Heat".

Regulārajā čempionātā Hovards vidēji ik mačā izcīnīja 13,8 atlēkušās bumbas zem groziem un bloķēja 2,9 pretinieku metienus.

"Magic" centra spēlētājs NBA vēsturē ir tikai piektais, kurš regulārajā čempionātā bija labākais gan cīņā par bumbām zem groziem, gan bloķētajos metienos. Pirms viņa to paveica Bils Voltons, leģendārais Karīms Abduls-Džabars, Hakīms Oladžuvons un Bens Voless.