2009. gada 22. aprīlis, 13:35

Baltijas valstu parlamentārieši pārrunās kopējo enerģētikas politiku

Jauns.lv

Rīga, 22.apr., LETA. Rīt, 23.aprīlī, un piektdien, 24.aprīlī, Saeimas deputāti dosies uz Baltijas Asamblejas komiteju sēdēm, lai ar kaimiņvalstu parlamentāriešiem diskutētu par kopējo Baltijas elektrības tirgu un atjaunojamo energoresursu plašāku izmantošanu, aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.

Klaipēdā notiekošajās Baltijas Asamblejas Vides aizsardzības un enerģētikas komitejas un Ekonomikas, komunikāciju un informātikas komitejas sēdēs Latviju pārstāvēs Baltijas Asamblejas Latvijas delegācijas locekļi Vents Armands Krauklis (TP) un Māris Ārbergs (TP).

"Mūsu mērķis šajās sarunās būs aizstāvēt nostāju, ka elektrības starpsavienojumam ar Zviedriju jābūt Latvijas, nevis Lietuvas teritorijā. Un vēlreiz aicināsim Lietuvas un Igaunijas kolēģus kopīgi strādāt, lai izveidotu atvērtu Baltijas elektrības tirgu, jo šobrīd to ir izdarījusi tikai Latvija. Fakts, ka vienīgi Latvijas elektrības tirgus ir atvērts, ir papildu iemesls, lai starpsavienojumu veidotu tieši ar Latviju," uzsver Krauklis.

Tāpat Klaipēdā parlamentārieši runās par iespējām elektrības ražošanā plašāk izmantot atjaunojamos energoresursus un Eiropas Savienības ietvaros meklēt papildu līdzekļus šo resursu izmantošanas atbalstīšanai.

Baltijas Asambleja ir Latvijas, Lietuvas un Igaunijas parlamentu sadarbības organizācija, kas dibināta 1991.gadā ar mērķi koordinēt Baltijas valstu sadarbību parlamentārā līmenī, diskutēt par jautājumiem un projektiem, kas kopīgi visām trim reģiona valstīm, kā arī lai paustu kopēju nostāju par politiskiem, ekonomiskiem, sociāliem un kultūras jautājumiem Eiropas Savienības un starptautiskā līmenī. Baltijas Asambleju veido nacionālās delegācijas - 12-20 deputāti no katra Baltijas valstu parlamenta.