2009. gada 22. aprīlis, 18:54

NATO uzaicina Krieviju novērot manevrus Gruzijā

Jauns.lv

Brisele, 22.apr., LETA--AFP. NATO manevrus, kas maijā notiks Gruzijā, alianses vadība novērot uzaicinājusi arī Krievijas pārstāvjus, šādi cenšoties mazināt Maskavas satraukumu par gaidāmajām armijas mācībām, trešdien pavēstīja NATO preses sekretārs Džeimss Apaturai.

"Ja Krievija lems par labu novērotāju nosūtīšanai, es uzskatu, ka alianse uz to raudzīsies pozitīvi - kā uz līdzekli, kas kliedētu iespējamos pārpratumus un raizes," sacīja amatpersona.

"Krievijai ir jāredz, un, ja tā nosūtīs savus novērotājus, tā redzēs, ka attiecībā uz karavīru daudzumu un to, ko viņi tur dara, ... [šie manevri] vienīgi sekmē starptautisko drošību," norādīja Apaturai.

Krievija iepriekš NATO manevrus, kas Gruzijā notiks no 6.maija līdz 1.jūnijam, dēvējusi par provokāciju, tomēr Apaturai uzsver, ka terorisma apkarošanas mācībās piedalīsies tikai daži simti karavīru.

"Mēs runājam par 400 līdz 450 karavīru apmācīšanu, kā aizsargāties pret teroristu uzbrukumiem. Es uzskatu, ka tam visiem ir jābūt skaidram," žurnālistiem Briselē sacīja amatpersona.