2009. gada 23. aprīlis, 14:25

Policija bojā gājušā Jūras spēku kapteiņleitnanta Hrenova nāves apstākļu noskaidrošanai kriminālprocesu nesāks

Jauns.lv

Liepāja, 23.apr., LETA. Liepājas policija 11.aprīlī pie Papes bojā gājušā Jūras spēku (JS) kapteiņleitnanta Aleksandra Hrenova nāves apstākļu noskaidrošanai kriminālprocesu nesāks, jo nav konstatētas noziedzīga nodarījuma vai vardarbīgas nāves pazīmes, aģentūru LETA informēja Liepājas pilsētas un rajona Policijas pārvaldes preses sekretāre Jolanta Knīse.

Līdz ar to Liepājas policija nevarēs noskaidrot, vai Hrenovs negadījuma brīdī nav bijis alkohola, vai kādu apreibinošu vielu ietekmē.

Knīse pieļāva, ka šādas ekspertīzes varētu būt veiktas Lietuvā, jo Hrenova mirstīgās atliekas tika atrastas Lietuvas piekrastē pie Sventājas 19.aprīlī ap plkst.9.

Jau ziņots, ka jūrā pie Papes 11.aprīļa vakarā pazuda vīrietis. Tas bija 1959.gadā dzimušais Jūras spēku kapteiņleitnants Hrenovs.

Kā noskaidroja aģentūra LETA, Hrenovam Rucavas pagasta Papē piederēja īpašums "Smēdnieki". Pagaidām notikušā apstākļi ir neskaidri. Vīrietis 11.aprīlī ap plkst.20.30 devās jūrā un neatgriezās.

Hrenova meklēšanā tika iesaistīts Krasta apsardzes kuģis KA-07 "Ausma", mobilā glābšanas vienība "Rescue-3", Gaisa spēku helikopters LAF 104 un Lietuvas robežsardze.

Tēmas