2009. gada 26. aprīlis, 01:55

LTV sāks demonstrēt latviešu jauniešu veidotu raidījumu ciklu "Ar mugursomām pa Latīņameriku"

Jauns.lv

Rīga, 26.apr., LETA. No šodienas Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāla ēterā būs skatāms raidījumu cikls "Ar mugursomām pa Latīņameriku", aģentūru LETA informēja LTV sabiedrisko attiecību speciāliste Ieviņa Ancena.

Raidījumu ciklu septiņu sēriju garumā veidojuši trīs latviešu jaunieši - Matīss Žagars, Jurģis Kmins un Alise Kmina, kas dokumentējuši savu sešu mēnešu ilgo ceļojumu pa Latīņameriku.

Piedzīvojuma sākums datēts ar 2007.gada jūliju, kad, kā stāsta ceļojuma galvenie varoņi, tika pamesti iesāktie darbi un zemeņu laiks Latvijā, lai dotos ceļā un paskatītos, kā ļaudis dzīvo otrpus okeāna un kāpēc tik daudzi ceļotāji, atbraukuši mājās no Latīņamerikas, savos sapņos turpina tur atgriezties.

Sešu mēnešu laikā ceļotāji apmeklēja 11 Latīņamerikas valstis - Meksiku, Belizu, Hondurasu, Nikaragvu, Kostariku, Panamu, Kolumbiju, Ekvadoru, Peru, Argentīnu un Čīli. Ar iedzīvi mugursomās viņi nobraukuši vairāk nekā 12 000 kilometru, pavadot 460 stundas vietējos autobusos, un iepazinuši jaunus draugus, kuriem devuši solījumu atgriezties.

Raidījumu ciklā "Ar mugursomām pa Latīņameriku" skatītājiem tiks piedāvāta iespēja redzēt, kā jaunieši mēģinājuši noķert brīvības sajūtu - cenšoties apstādināt mirkļus, satiekot vaļus un pingvīnus, iepazīstot zemūdens pasauli, pretojoties Patagonijas vējiem, piedaloties šamaņu rituālā Ekvadorā un braucot ar visai dīvainu transportu Kolumbijā.

Raidījumu cikls "Ar mugursomām pa Latīņameriku" LTV 7.kanālā būs skatāms svētdienu vakaros.