2009. gada 27. aprīlis, 15:24

Buškevics: "Snaidero" komandas trenerim bija grūtības "nolikt pie vietas" dažus spēlētājus

Jauns.lv

Roma, 27.apr., LETA. Iespējams, Udīnes "Snaidero" vienības neveiksmīgajā snieguma Itālijas basketbola čempionātā bija vainojams trenera darbs, sarunā ar aģentūru LETA pirmdien atzina latviešu basketbolists Sandis Buškevics, kurš kopš aizvadītā gada decembra pārstāvēja Itālijas augstākajā līgā spēlējošo "Snaidero" vienību.

"Galvenajam trenerim bija grūtības "nolikt pie vietas" dažus spēlētājus un likt līderiem, piemēram, Rašadam Andersonam un Džozefam Fortam, spēlēt komandas spēli," izteicās sportists. "Viņi ir labi spēlētāji, taču divatā uzvarēt nevar. Iespējams, trenerim trūka kāda, kas pasaka priekšā, ka kaut kas ir jāmaina."

Jau ziņots, ka aizvadītajā nedēļā Buškevics pēc abpusējas vienošanās pārtrauca līgumu ar Udīnes klubu, kurā pirms divām sezonām spēlēja cits latviešu saspēles vadītājs Kristaps Valters. "Snaidero" vienība Itālijas čempionāta kopvērtējumā patlaban divas kārtas pirms regulārās sezonas beigām ar sešiem panākumiem 28 mačos ieņem pēdējo, 16.vietu un ir zaudējusi cerības izkļūt no šīs pozīcijas.

Aprīļa sākumā klubs atlaida komandas galveno treneri Romeo Saketi, kura vietā līdz šīs sezonas beigām komandu "Snaidero" vadīs līdzšinējie trenera asistenti Mario Blazone un Džeroms Alens.

"Kad pievienojos "Snaidero" vienībai, šķita, ka viss būs kārtībā, bet vēlāk klubam radās problēmas, jo spēlētāji nerādīja to sniegumu, kas no viņiem tika gaidīts," atzina Buškevics. "Pirmajās trīs spēlēs pēc manas ierašanās klubā tika pārtraukta zaudējumu sērija un izcīnītas trīs uzvaras pēc kārtas, taču pēc tam sekoja divas neveiksmīgas spēles pret čempionāta līdervienībām Trevīzo "Benetton" un Sjēnas "Montepaschi", kas aizsāka jaunu zaudējumu sēriju."

"Pēc tam tika mainīts viss, ko varēja mainīt, taču komandas spēle nemainījās," atzina latviešu basketbolists, uzsverot, ka šī ir pirmā reize pēdējo 20 gadu laikā, kad klubs sezonas beigās ir nonācis šādā situācijā. "Pats centos treniņos strādāt, cik varēju, tomēr čempionāta otrajā aplī mans spēles laiks sāka samazināties, līdz dažos mačos vairs vispār netiku uz laukuma."

Runājot par saviem nākotnes plāniem, Buškevics pastāstīja, ka viņa aģents centīsies līdz nākamās sezonas sākumam atrast basketbolistam jaunu klubu kādā no Eiropas valstīm.

"Pagājušajā gadā nolēmu mainīt aģentu, jo viņš līdz septembrim nebija man atradis vietu nevienā atbilstoša līmeņa Eiropas klubā," izteicās Buškevics. "Šosezon, visticamāk, jaunu klubu meklēt ir par vēlu, bet mans jaunais aģents var jau laicīgi sākt meklēt komandu, kuras sastāvā varēšu uzsākt nākamo sezonu."

"Tagad plānoju doties mājās, lai pavadītu laiku kopā ar ģimeni," sacīja Buškevics, piebilstot, ka viņš pieļauj iespēju nākamajā sezonā pievienoties arī kādam no Latvijas klubiem.

Kā ziņots, Buškevics pirms pievienošanās Udīnes klubam nevienā komandā nebija spēlējis kopš pagājušā gada marta, kad līgumu ar viņu lauza Latvijas 2007./2008.gada sezonas Latvijas čempionvienība "ASK Rīga". Kopš tā laika spēlētājs bija bez kluba, bet kādu laiku trenējās kopā ar Latvijas klubiem "Valmiera" un "Liepājas lauvas".

32 gadus vecais Buškevics savas karjeras laikā ir pārstāvējis arī septiņkārtējo Latvijas čempionvienību "Ventspils", Krievijas klubus Permas "Ural Great" un Maskavas apgabala "Dinamo", Lietuvas vienību Viļņas "Lietuvos rytas" un Stambulas "Fenerbahce" no Turcijas.

Buškevics ir pieckārtējs Latvijas čempions, savukārt 2006.gadā viņš kļuva par SEB BBL un Lietuvas čempionu "Lietuvos rytas" sastāvā.

Itālijas augstākās līgas čempionātā šobrīd "Snaidero", kurā pirms divām sezonām spēlēja cits latviešu saspēles vadītājs Kristaps Valters, divas kārtas pirms regulārās sezonas beigām ar sešiem panākumiem 28 mačos ieņem pēdējo, 16.vietu un ir zaudējusi cerības izkļūt no šīs pozīcijas.