2009. gada 27. aprīlis, 20:17

Marejs jau nākamo pirmdien ATP rangā var pakāpties uz trešo vietu

Jauns.lv

Roma, 27.apr., LETA--REUTERS. Lielbritānijas tenisists Endijs Marejs, sekmīgi startējot šīs nedēļas Romas "World Tour Masters 1000" sērijas turnīrā, jau nākamajā pirmdienā ATP pasaules rangā varētu pakāpties uz trešo vietu, apsteidzot serbu Novāku Džokoviču.

Marejs pašlaik ar 9050 punktiem ieņem ceturto vietu un tikai par 110 punktiem atpaliek no Džokoviča, kurš pagājušajā gadā uzvarēja Romas turnīrā.

"Es esmu tālu aiz [pasaules ranga otrajā vietā esošā Rodžera] Federera. Man ir jāuzvar daudz maču, ja vēlos viņu noķert," pirmdien izteicās Marejs, atzīstot, ka pašlaik vēlas pakāpties uz trešo vietu. "Man laikam ir lielas cerības pakāpties uz trešo vietu jau šonedēļ. Novākam jāuzvar turnīrā, lai šo pozīciju saglabātu."

"Es jau šobrīd būtu trešais, ja pagājušajā gadā nebūtu saņēmis sodu par izstāšanos no viena turnīra. Toreiz nezināju, ka ir tādi noteikumi," pastāstīja skots.

Marejs nekad nav spējis pārvarēt Romas turnīra otro kārtu, tomēr šomēnes viņš spēlē sekmīgi un Monterkarlo "World Tour Masters 1000" turnīrā spēja aizkļūt līdz pusfinālam, kur piekāpās tikai pasaules ranga līderim Rafaelam Nadalam no Spānijas.

21 gadu vecais Džokovičs pirmo reizi ATP vienspēļu ranga trešo vietu sasniedza 2007.gada jūlijā, bet kopš tā paša gada augusta viņš šo pozīciju ne reizi nav atstājis.