2009. gada 28. aprīlis, 01:56

Koķe tiksies ar Studentu apvienības pārstāvjiem

Jauns.lv

Rīga, 28.apr., LETA. Šodien plkst.11 izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS) tiksies ar Latvijas Studentu apvienības pārstāvjiem, lai runātu par studentu prasībām valdībai un meklētu kopīgus risinājumus, aģentūru LETA informēja Studentu apvienībā.

Jau ziņots, ka ministre ar studentiem bija plānojusi tikties vēl pagājušonedēļ, taču Studentu apvienība atteikusies tikties. Pati Studentu apvienība atteikumu skaidro ar to, ka ministrija tikšanos iniciējusi tikai tad, kad publiski ticis paziņots par pirmajām studentu protesta akcijām.

Uz tikšanos studenti gatavojas doties ar prasībām ministrei un valdībai, prasot nodrošināt kvalitatīvu augstāko izglītību, rast studentu sociālo nodrošinājumu, kā arī dot vienlīdzīgas studiju iespējas ikvienam studentam.

Studentu apvienība arī uzsver, ka šīs varētu nebūt vienīgās protesta akcijas, "ja netiks pieņemti saprātīgi lēmumi augstākās izglītības politikas un tās ekonomiskā nodrošinājuma plānošanā".

LETA jau ziņoja, ka 5.maijā Latvijas Studentu apvienība gatavojas rīkot studentu vienotības gājienu no Doma laukuma līdz Esplanādei. Gājiens sāksies plkst.11.