2009. gada 28. aprīlis, 09:44

Lielbritānijas premjerministrs Varšavā tiksies ar Polijas prezidentu un premjerministru

Jauns.lv

Varšava, 28.apr., LETA--AFP. Lielbritānijas premjerministrs Gordons Brauns otrdienas rītā ieradās Polijā, lai tiktos ar prezidentu Lehu Kačiņski un premjerministru Donaldu Tusku.

Brauns ieradies Polijā, atgriežoties no vienas dienas vizītes Pakistānā un Afganistānā, kuras laikā viņš nāca klajā ar jaunu stratēģiju cīņā pret nemierniekiem šo valstu pierobežas rajonos.

Otrdien viņš Lazenku pilī tiksies ar Tusku un Kačiņski, kā arī kopā ar Tusku rīkos preses konferencei, kas paredzēta ap plkst. 9.40 (plkst. 10.40 pēc Latvijas laika).

Polija, kas ir NATO dalībvalsts kopš 1999.gada un nelokāma ASV sabiedrotā, šā mēneša sākumā akceptēja vēl 400 karavīru nosūtīšanu uz Afganistānu, tādējādi palielinot savu kontingentu NATO vadītajos Drošības palīdzības spēkos (ISAF) līdz 2000 vīru.

Līdz ar ASV, Lielbritāniju, Vāciju, Franciju un Itāliju Polija ir viena no tām valstīm, kura dod nozīmīgu ieguldījumu ISAF.

Lielbritānija un citas NATO valstis solījušas nosūtīt uz Afganistānu papildu 5000 karavīru pirms 20.augustā paredzētajām Afganistānas prezidenta vēlēšanām. Savukārt ASV nosūtīs 21 000 karavīru.

Pēc Polijas pievienošanās Eiropas Savienībai 2004.gadā simtiem tūkstošu poļu ir pārcēlušies uz dzīvi Lielbritānijā, kur bieži vien ir lielākas algas. Daudzi tagad atgriežas mājās, sākoties lejupslīdei Lielbritānijas ekonomikā.