2009. gada 28. aprīlis, 10:05

Nākamnedēļ kinoteātrī "Rīga" notiks lekciju cikla "Tas, ko Tu nedrīksti nezināt II" noslēguma lekcija

Jauns.lv

Rīga, 28.apr., LETA. Nākamnedēļ, 6.maijā, kinoteātrī "Rīga" notiks lekciju cikla "Tas, ko Tu nedrīksti nezināt II" noslēguma lekcija "Vudijs Allens - neirozes un intelekts", aģentūru LETA informēja Rīgas Kinomuzeja pārstāve Agnese Zeltiņa.

Lekcijas sākums paredzēts plkst.17.30, un to vadīs režisors un kinofilozofs Dāvis Sīmanis, bet pēc lekcijas tiks demonstrēta filma "Kasandras sapnis".

Režisors, intelektuālais komiķis Vudijs Allens ir amerikāņu kultūras leģenda kopš 70.gadiem, kura veidols ir kļuvis par atpazīstamu zīmolu. Allens pats ir filmējies daudzās no savām asprātīgajām, sievietes un vīrieša attiecības analizējošām filmām.

Savulaik Allena komēdija "Annija Hola", kas tika veidota 1977.gadā, pārspēja "Zvaigžņu karus", iegūstot tā gada labākās filmas "Oskaru". Pēdējos gados Allens ir piedzīvojis renesansi, filmējot Eiropā tādas filmas kā "Uzvaras punkts", "Skandāls", "Vikija Kristīne Barselona" un citas.

Kinoteātrī "Rīga" pēc lekcijas skatāmā filma "Kasandras sapnis" ir viens no pārliecinātā ņujorkieša Allena Eiropā tapušajiem darbiem.

Filmā "Kasandras sapnis" piedalās aktieri Kolins Farels, Jūens Makgregors un Toms Vilkinsons.

Filma ir stāsts par brāļiem Teriju un Ianu, kuri ir nokļuvuši smagā finansiālā stāvoklī. Terijs ir kāršu spēlmanis un ir parādā saviem kreditoriem krietnu naudas summu. Savukārt Ians ir aizrāvies ar kādu jaunu aktrisi. Viņš uzdodas par varenu biznesmeni, taču viņam trūkst līdzekļu, lai savu imidžu atbilstoši uzturētu. Vienīgā cerība tiek likta uz tēvoci Hovardu. Terrijs un Ians ir pārliecināti, ka turīgais radinieks neatteiks viņiem aizņēmumu. Hovards piekrīt aizdot brāļiem naudu, bet ar vienu noteikumu - viņiem jānogalina viņa biznesa partneri.