2009. gada 28. aprīlis, 10:21

Dombrovskis darba vizītē apmeklēs Vāciju

Jauns.lv

Rīga, 28.apr., LETA. Rīt, 29.aprīlī, premjers Valdis Dombrovskis (JL) uzturēsies vienas dienas darba vizītē Vācijas galvaspilsētā Berlīnē, aģentūru LETA informēja Valsts kancelejas Komunikāciju departamentā.

Vizītes gaitā Dombrovskim būs tikšanās ar federālo kancleri Angelu Merkeli, federālo finanšu ministru Pēru Šteinbriku, federālo ekonomikas un tehnoloģiju ministru Karlu-Teodoru cu Gutenbergu, kā arī paredzēta tikšanās ar Vācijas banku sektora pārstāvjiem un "airBaltic" Berlīnes biroja apmeklējums.

Tikšanās laikā ar Vācijas kancleri plānots pārrunāt Latvijas un Vācijas divpusējo sadarbību politikas, kultūras un jo īpaši ekonomikas jomā.

Būtiskas sarunu jomas būs finanšu un ekonomikas situācija abās valstīs, enerģētikas politika, tostarp Baltijas vienotā enerģētikas tirgus izveide, Austrumu partnerības jautājumi, sadarbība ar Krieviju, drošības politikas jautājumi, kā arī citas Eiropas Savienības un starptautiskās aktualitātes.

Merkele ir Vācijas federālā kanclere kopš 2005.gada 22.novembra un šobrīd ieņem arī Kristīgi demokrātiskās (CDU) partijas priekšsēdētājas amatu. Merkele Latviju apmeklēja 2006.gadā, kad Rīgā notika NATO samits.

Vizītes laikā premjers sniegs intervijas arī Vācijas un starptautiskajiem medijiem.