2009. gada 28. aprīlis, 11:24

"airBaltic" sāks tiešos lidojumus no Rīgas uz Linšēpingu

Jauns.lv

Rīga, 28.apr., LETA. Ceturtdien, 30.aprīlī, Latvijas nacionālā lidsabiedrība AS "Air Baltic Corporation" ("airBaltic") sāks tiešos lidojumus no Rīgas uz Zviedrijas pilsētu Linšēpingu, nodrošinot ērtus savienotos lidojumus caur Rīgu uz un no Rietumeiropas, NVS, Skandināvijas un Vidusjūras reģiona valstīm, aģentūru LETA informēja lidsabiedrībā.

"airBaltic" veiks tiešos lidojumus starp abām pilsētām četras reizes nedēļā - pirmdienu, ceturtdienu, piektdienu un svētdienu vakaros uz Linšēpingu un otrdienu, piektdienu, sestdienu un pirmdienu rītos uz Rīgu.

Aviokompānija lidojumu izpildīs ar "Boeing 737" tipa lidmašīnu, un tā ilgums būs viena stunda un desmit minūtes. Vienvirziena biļešu cena būs no 49 latiem, ieskaitot lidostu nodevas un transakcijas maksu.

Jaunais lidojumu maršruts nodrošina ļoti ērtus tranzīta savienojumus caur Rīgu uz un no 50 galamērķiem Rietumeiropā, NVS valstīs, Skandināvijā un Vidusjūras reģionā.

No Rīgas 2009.gada vasarā "airBaltic" piedāvā tiešos lidojumus uz Olesunnu, Almati, Atēnām, Amsterdamu, Baku, Barselonu, Bergenu, Berlīni, Billundu, Briseli, Cīrihi, Dublinu, Diseldorfu, Erevānu, Gēteborgu, Hamburgu, Hannoveri, Helsinkiem, Stambulu, Kaļiņingradu, Kijevu, Kišiņevu, Kopenhāgenu, Kuopio, Londonu, Līnšēpingu, Milānu, Minsku, Maskavu, Minheni, Nicu, Odesu, Oslo, Oulu, Palangu, Parīzi, Romu, Simferopoli, Stavangeru, Sanktpēterburgu, Stokholmu, Tallinu, Taškentu, Tamperi, Tbilisi, Telavivu, Trumsi, Venēciju, Viļņu un Vīni.

Linšēpinga ir Zviedrijas piektā lielākā pilsēta ar valsts trešo lielāko kultūras un sporta arēnu un otro lielāko augsto tehnoloģiju parku. Tā ir Zviedrijas avioindustrijas centrs, jo Linšēpingā kopš uzņēmuma dibināšanas 1937.gadā atrodas SAAB lidaparātu rūpnīca.