2009. gada 28. aprīlis, 12:05

30.aprīlī finanšu samazinājuma dēļ visi NVA darbinieki dosies vienas dienas bezalgas atvaļinājumā

Jauns.lv

Rīga, 28.apr., LETA. Ceturtdien, 30.aprīlī, ņemot vērā finanšu samazinājumu nozarē, Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) neapkalpos klientus, jo visi darbinieki dosies vienas dienas bezalgas atvaļinājumā, aģentūru LETA informēja Nodarbinātības valsts aģentūrā.

Šādu lēmumu aģentūra pieņēma, lai izpildītu valdības rīkojumu, kas paredz par 15% samazināt pieejamos resursus un izdevumus.

Kā aģentūru LETA informēja Nodarbinātības valsts aģentūras Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Iveta Kancēna, aģentūra oficiālā vēstulē bija informējusi labklājības ministru Uldi Auguli (ZZS) par šādu aģentūras lēmumu un šodien saņēma oficiālu ministra akceptu darbiniekiem doties vienas dienas bezalgas atvaļinājumā.

Nodarbinātības valsts aģentūra uzsver, ka jau iepriekš bija strikti ierobežojusi savus izdevumus. Tika lauzti vai pārslēgti uz izdevīgākiem nosacījumiem daudzi saimnieciskie līgumi, maksimāli samazinātas aģentūras administratīvās izmaksas - transporta, sakaru pakalpojumu, komandējumu un citi izdevumi. Tāpat par 16% samazināts darbinieku skaits.

Kancēna informē, ka klienti, kuriem 30.aprīlī pēc iepriekšējā pieraksta bija jāierodas aģentūras filiālē, tiks informēti telefoniski un tikšanās pārcelta uz citu, klientam ērtāko dienu. Ja tomēr visus klientus neizdosies uzrunāt, filiāļu darbiniekiem būs jāizvērtē iespēja nodrošināt, ka filiālē šai dienā strādā vismaz viens inspektors.

Nodarbinātības valsts aģentūras direktore Baiba Paševica atzīst, ka šādā situācijā var ciest klienti - gan bezdarbnieki un darba meklētāji, gan arī darba devēji. Viņa uzsver, ka līdz ar bezdarba kāpumu aģentūras darba apjoms ir dubultojies, bet "mēs neesam izņēmums - darbinieku skaits, atalgojums tiek samazināts tāpat kā visās valsts iestādēs".

Aģentūras darba algas fonds jau samazināts par 21%, bet apstiprinātais šā gada budžets ir mazāks nekā 2006.gadā, stāsta Paševica. Maijā Nodarbinātības valsts aģentūrai jāsamazina izdevumi vēl par 15% un aģentūra nevar pilnā apjomā nodrošināt savas funkcijas, tāpēc viens no piedāvātajiem risinājuma variantiem ir jau no maija pāriet uz četru darba dienu nedēļu, uzsver Paševica.

Par to aģentūra vēstulē ir informējusi Auguli, taču šo ierosinājumu Labklājības ministrija vēl izvērtē, ņemot vērā visas nozares un klientu intereses, teikts šodien saņemtajā atbildē.