2009. gada 28. aprīlis, 13:56

Gulbja un Almagro spēle lietus dēļ aizkavēsies vēl uz dažām stundām

Jauns.lv

Roma, 28.apr., LETA. Latvijas tenisista Ernesta Gulbja pirmās kārtas mačs ar Nikolasu Almagro no Spānijas Romas "World Tour Masters 1000" sērijas turnīrā, kurš lietaino laika apstākļu dēļ tika pārcelts no pirmdienas uz otrdienu, arī otrdien tiks aizvadīts ar vismaz divu stundu nokavēšanos.

Lietus, kas sākās piecos vakarā pēc vietējā laika, kad otrajā galvenajā kortā tika aizvadīts mačs starp Mardiju Fišu no ASV un krievu Igoru Andrejevu, bet Gulbim ar Almagro laukumā bija plānots doties pēc šī mača. Vēlāk lietus uz brīdi pārstāja līt, bet tad atkal atsākās un pēc trīs stundu ilgas pauzes tika nolemts visus atlikušos mačus pārcelt uz otrdienu.

Taču arī otrdienas rītā ap plkst.11.30 pēc vietējā laika sākās kārtējā lietusgāze. Pēc nepilnas stundas lietus intensitāte samazinājās, taču laika apstākļi joprojām nebija piemēroti tenisam. Tiklīdz lietus rimsies, sacensību organizētāji uzsāks laukumu sagatavošanu, un turnīrs turpināsies.

Gulbis un Almagro aizvadīs otro spēli uz trešā sacensību laukuma, kas nozīmē, ka šis mačs sāksies ne agrāk par plkst.16 pēc Latvijas laika.

Abi tenisisti līdz šim savā starpā nav tikušies. ATP pasaules rangā šobrīd Gulbis ieņem 43.vietu, bet Almagro atrodas 21.pozīcijā.

Romas turnīrs notiek uz māla seguma, un Almagro ir izteikts šī seguma speciālists. Savukārt Gulbis uz māla seguma šajā sezonā vēl nav uzvarējis nevienā spēlē.

Almagro karjeras laikā ir izcīnījis piecus ATP turnīru titulus. Pēdējo no tiem spānis izcīnīja marta sākumā, kad Akapulko "ATP World Tour 500" sērijas turnīra finālā ar 6-4, 6-4 pieveica francūzi Gaelu Monfisu. Almagro kļuva par pirmo sportistu, kurš šajā turnīrā uzvarējis divus gadus pēc kārtas, kopš tas 2001.gadā pārcēlās uz Akapulko no Mehiko.

Gulbis savu pēdējo turnīru aizvadīja pagājušajā nedēļā, kad Barselonas "ATP World Tour 500" sērijas turnīra pirmās kārtas mačā ar rezultātu 6-4, 3-6, 3-6 piekāpās itālietim Potito Starači. Arī šis turnīrs notika uz māla seguma.

Gulbis joprojām nav spējis pārvarēt neveiksmju joslu un ATP turnīru trešajās kārtās nav spējis iekļūt jau pēdējās 18 reizes, no kurām 13 turnīros zaudējumi piedzīvoti otrajā kārtā. Savukārt pēdējos trijos turnīros latvietis nav spējis pat pārvarēt pirmās kārtas barjeru.