2009. gada 19. maijs, 14:28

Rīgas pašvaldība plāno iegādāties zemi K.Barona un Matīsa ielas krustojumā

Jauns.lv

Rīga, 19.maijs, LETA. Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas deputāti šodien atbalstīja 68 kvadrātmetrus liela zemesgabala iegādi K.Barona un Matīsa ielas krustojuma rekonstrukcijas vajadzībām.

Satiksmes departamenta pārstāvji informēja, ka saistībā ar zemās grīdas tramvaja ieviešanu ir nepieciešams paplašināt K.Barona ielas brauktuvi, kam vajadzīga daļa no gājēju ietves.

Lai izbūvētu būvnormatīviem atbilstošu gājēju ietvi, nepieciešama ielu sarkano līniju korekcija, kas skar privātīpašumu K.Barona ielā 78a.

Iesaistītie zemesgabalu īpašnieki ir ar mieru nepieciešamo platību pārdot Rīgas domei par tirgus cenu.

Komiteja nolēma jautājumu nosūtīt tālākai tā risināšanai Rīgas domes Īpašuma departamentam un Nekustamo īpašumu pirkšanas komisijai.

Kā ziņots, pirmie zemās grīdas tramvaji Rīgā būs jau pēc nepilna gada - 2010.gada martā. Patlaban Rīgā tiek sagatavota infrastruktūra jaunajiem tramvajiem - pārbūvēti kontakttīkli, apakšstacijas, krustojumi, nomainīti pievadkabeļi un sliedes. Plānots arī modernizēt tramvaju depo.

LETA jau ziņoja, ka pirmos 20 zemās grīdas tramvajus Rīgai par 52 miljoniem eiro (36,4 miljoniem latu) piegādās uzņēmums "Škoda Transportation s.r.o.". Visi 20 tramvaji tikšot piegādāti līdz 2010.gada beigām.

Pirmie jaunie tramvaji pārvadās pasažierus 6.tramvaja maršrutā Radio iela-Jugla. Tie aizstās savu laiku nokalpojušos un jau vienreiz renovētos tramvajus.

Jaunais tramvajs vienlaicīgi varēs pārvadāt 300 cilvēkus. Tādējādi 20 jauno tramvaju ietilpība ir lielāka nekā 40 esošajiem tramvaja vagoniem. Tramvajs būs 31,6 metrus garš un 2,5 metrus plats. Durvju ailes platums būs 1,3 metri.

Jaunajiem tramvajiem, tāpat kā jaunajiem Rīgas autobusiem un trolejbusiem, ir zema grīda, tādēļ tie būs daudz ērtāki un pieejamāki pasažieriem ar bērnu ratiņiem, vecāka gadagājuma cilvēkiem un cilvēkiem ar kustību traucējumiem.