2009. gada 19. maijs, 18:59

Valdība piešķir 59 000 latu ikgadējiem svētkiem Aglonā

Jauns.lv

Rīga, 19.maijs, LETA. Valdība šodien nolēma no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt kopumā 58 727 latus vasarā plānotajiem ikgadējiem Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētkiem Aglonā.

Kā skaidro pieņemtā rīkojuma projekta izstrādātāji, no minētās summas 14 830 lati būs nepieciešami Valsts policijai, bet 2831 lats - Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam. Par šiem līdzekļiem svētku norises vietā tiks organizēta ceļu satiksme, nodrošināta sabiedrības drošība, apsardze, ugunsdrošība un glābšanas profilaktiskie pasākumi.

Tieslietu ministrija 12 780 latus plāno tērēt dzeramā ūdens apgādes sistēmas dezinficēšanai, apskaņošanas pakalpojumu nodrošināšanai, tehnisko pasākumu nepārtrauktas elektroapgādes garantēšanai, kā arī citām vajadzībām.

Veselības ministrijai 27 922 lati būs vajadzīgi neatliekamās medicīniskās palīdzības nodrošināšanai un koordinēšanai, nepieciešamības gadījumā personu nodrošināšanai ar dzeramo ūdeni un tā mikrobioloģiskajai un ķīmiskajai izmeklēšanai. No šīs summas Katastrofu medicīnas centram nepieciešami 27 484 lati, bet valsts aģentūras "Sabiedrības veselības aģentūra" Latgales reģionālajai filiālei - 438 lati.

Zemkopības ministrijai 364 lati vajadzīgi dzeramā ūdens monitoringa izmeklējumu nodrošināšanai, ko veiks Pārtikas veterinārā dienesta Nacionālās diagnostikas centra Latgales reģionālās laboratorijas darbinieki.

LETA jau ziņoja, ka pagājušās vasaras Aglonas svētkiem no valsts budžeta tika piešķirts kopumā 87 000 latu liels finansējums, bet, pēc sākotnējām aplēsēm, kas tika izdarītas 2008.gada jūlijā, 2009.gada Aglonas svētku izmaksas sasniedza 120 500 latus.

Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētki, kas atzīti par valsts nozīmes svētkiem, Aglonā norisināsies no 12.augusta līdz 15.augustam.