2009. gada 3. jūnijs, 23:30

Federers pusfinālā, Viljamsa zaudē

Jauns.lv

Pasaules ranga otrā rakete Rodžers Federers no Šveices trešdien iekļuva Francijas atklātā tenisa čempionāta pusfinālā, kur spēlēs jau piekto gadu pēc kārtas, informē organizatori.

Federers ceturtdaļfināla cīņā trīs setos ar 7:6 (8:6), 6:2, 6:4 uzvarēja francūzi Gelu Monfisu, kurš bija pēdējais mājinieks, kas turpināja cīņu par galveno balvu.

Šveicietis līdz pusfinālam „Roland Garros” kortos ticis piekto reizi pēc kārtas. Iepiekšējos trīs gadus viņš aizkļuva līdz finālam, kur zaudēja spānim Rafaelam Nadalam, bet 2005.gadā zaudēja pusfinālā.

Federera pretinieks pusfinālā būs argentīnietis Huans Martins del Potro. Pasaules ranga piektais numurs ceturtdaļfinālā trīs setos ar 6:3, 6:4, 6:2 pārspēja Tomiju Robredo no Spānijas.

Jau ziņots, ka vēl vienu pusfināla pāri veidos zviedrs Robins Sederlings un čīlietis Fernando Gonsaless.

Sieviešu vienspēlēs pusfinālā spēlēs Dinara Safina (Krievija) un Daniela Cibulkova (Slovākija), kā arī Svetlana Kuzņecova (Krievija) un Samanta Stosura (Austrālija).

Ar septīto numuru izliktā Kuzņecova spraigā triju setu cīņā ar 7:6 (7:3), 5:7, 7:5 no tālākās dalības turnīrā izslēdza pasaules ranga otro numuru Serenu Viljamsu no ASV. Savukārt, Stosura bez lielām problēmām tika galā ar rumānieti Soranu Kirstju, pretinieci sagraujot ar 6:1, 6:3.

25 gadus vecā Stosura pirmo reizi iekļuvusi „Grand Slam” turnīru pusfinālā, bet 24 gadus vecā Kuzņecova, kuru trenē bijusī Latvijas tenisiste Larisa Savčenko-Neilande, atkārtojusi pērn gūto sasniegumu, kad arī iekļuva četru labāko skaitā. Pusfināls gan nav labākais Kuzņecovas sasniegums „Roland Garros” kortos, jo 2006.gadā viņa spēlēja finālā, kurā zaudēja.

BNS