2009. gada 11. jūnijs, 09:26

"Air France" lidmašīnas katastrofā bojā gājušais Igaunijas pilsonis Brazīlijā piedalījies Sarkanā Krusta labdarības akcijā

Jauns.lv

25 gadus vecais Tallinas iedzīvotājs Maksims Ivanovs pēc universitātes absolvēšanas strādājis Īrijas nacionālajā aviokompānijā "Aer Lingus" par bagāžas krāvēju Dublinas starptautiskajā lidostā.

"Es precīzi nezinu, kas tā bija par akciju, bet Maksimam tobrīd bija brīvs laiks un viņš nolēma, ka tā vietā, lai bezdarbībā sēdētu Īrijā, viņš labāk piedalīsies šajā akcijā kā brīvprātīgais," laikrakstam "Postimees" pastāstīja bojā gājušā draudzene. Oficiāli Maksims Ivanovs joprojām tiek uzskatīts par bez vēsts pazudušu.

Jau vēstīts, ka aviosabiedrības "Air France" laineris "Airbus A330-200" ar 228 cilvēkiem - 216 pasažieriem un 12 apkalpes locekļiem - naktī no 31.maija uz 1.jūniju bija ceļā no Riodežaneiro lidostas Brazīlijā uz Parīzes Šarla de Golla lidostu, kad iekļuva vētras radītā spēcīgā turbulencē un nosūtīja vairāk nekā 20 automātiskus ziņojumus, ka cita pēc cita pārtrauc darboties visas lidmašīnas sistēmas. Pēc tam ar aviolaineri pārtrūka sakari un tas pazuda no radaru ekrāniem.

Civilās aviācijas eksperti un varas iestāžu pārstāvji joprojām nav pārliecināti par iespējamiem lidmašīnas avārijas cēloņiem. Versiju vidū ir nepareizi izvēlēts ātrums un zibens spēriens.

Pēc "Air France" sniegtās informācijas, 11 apkalpes locekļi bijuši Francijas pilsoņi, bet viens - Brazīlijas pilsonis.

Bez Igaunijas pilsoņa lidmašīnā pasažieru vidū atradās arī 61 Francijas, 58 Brazīlijas, 26 Vācijas, deviņi Itālijas, deviņi Ķīnas, seši Šveices, pieci Libānas, pieci Lielbritānijas, četri Ungārijas, trīs Īrijas, trīs Norvēģijas, trīs Slovākijas, divi ASV, divi Marokas, divi Polijas, viens Argentīnas, viens Austrijas, viens Beļģijas, viens Dānijas, viens Dienvidāfrikas Republikas, viens Dienvidkorejas, viens Filipīnu, viens Gambijas, viens Horvātijas, viens Īslandes, viens Kanādas, viens Krievijas, viens Nīderlandes, viens Rumānijas, viens Turcijas un viens Zviedrijas pilsonis.

Pagaidām atrastas vismaz 41 cilvēka mirstīgās atliekas.

Francijas jūras spēku zemūdene Atlantijas okeānā trešdien sāka lidmašīnas melnās kastes meklēšanas operāciju.

Šī ir upuru ziņā lielākā aviokatastrofa kopš 2003.gada 19.februāra, kad Irānā nolaišanās laikā netālu no Kermānas lidostas valsts dienvidaustrumos nogāzās bruņoto spēku transportlidmašīna "Il-76", un gāja bojā visi 302 cilvēki, kas tajā atradās.

BNS

Tēmas