Sabiedrība
2009. gada 15. jūnijs, 14:02

Repše: Latvijai šogad būs nepieciešami 1,2 miljardi latu starptautiskās palīdzības

Jauns.lv

Latvijai šogad būs nepieciešami aptuveni 1,2 miljardi latu starptautiskās palīdzības, pirmdien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" teica finanšu ministrs Einars Repše.

Viņš pavēstīja, ka budžeta deficīta finansēšanai būs nepieciešama puse no vairāk nekā miljarda latu starptautiskā aizdevuma, savukārt otra puse būs "drošības spilvens" gadījumā, ja ekonomiskā situācija krasi pasliktināsies.

Jau vēstīts, ka starptautiskie aizdevēji pērn nolēma Latvijai piešķirt Latvijai 7,5 miljardu eiro aizdevumu ekonomikas stabilizācijai.

Latvija pagājušā gada nogalē saņēma pirmo maksājumu no Starptautiskā Valūtas fonda, savukārt šā gada sākumā - no Eiropas Komisijas, taču, lai saņemtu nākamos maksājumus, valstij ir jāizpilda vairākas prasības, tostarp jāapstiprina šā gada budžeta grozījumi.

Finanšu ministrija iepriekš vēstīja, ka šogad vēl no Eiropas Komisijas Latvija vairākos maksājumos varētu saņemt 1,9 miljardus eiro, 600 miljonus eiro - vairākos maksājumos no Starptautiskā Valūtas fonda, 200 miljonus eiro no Pasaules Bankas un 100 miljonus eiro no citiem aizdevējiem.

BNS