112
2009. gada 17. jūnijs, 12:01

Bauskas rajonā agresīvs šoferis izraisa avāriju un dusmās gandrīz nosit autovadītāju pensionāru

Jauns.lv

Bauskas rajonā kādas agresīvs piedzēries šoferis izraisījis avāriju un dusmās gandrīz nositis autovadītāju pensionāru.

Bauskas policijas pārvaldes pārstāve Linda Zubāne aģentūrai BNS pastāstīja, ka Iecavas novada Zorģos 1983.gadā dzimis automašīnas "Renault" vadītājs kādā ceļu krustojumā, braucot atpakaļgaitā, uzbrauca automašīnai "Land Rover", kuru vadīja 1943.gadā dzimis vīrietis.

Izkāpis no "Renault", vīrietis taisnā ceļā devies pie pensionāra un sācis viņu sist, jo uzskatījis, ka viņa vainas dēļ izraisīta avārija. Viņš arī pieprasījis vismaz 300 latu par sabojāto auto, piekautais sirmgalvis, baidoties par savu dzīvību, atdevis visu tajā brīdī esošo naudu - nedaudz vairāk kā simts latu.

Gados sirmais autovadītājs, iespējams, būtu nosists, ja nebūtu bijusi vērīga iedzīvotāja, proti, "Renault" vadītājs jau pirms sadursmes bija agresīvi braukājis par Zorģu centru un kādai iedzīvotājai izbraukājis dārziņu. Sieviete izsaukusi policiju, un, kaut agresīvais šoferis jau bija aizbraucis, viņa likumsargiem norādījusi virzienu, kurp šoferis aizbraucis.

Likumsargi devušies pa pēdām, līdz ceļa malā pamanījuši šoferi, kurš tajā brīdī sitis pensionāru.

Kaut vīrietis bijis acīmredzamā alkohola reibumā, viņš no ekspertīzēm atteicies. Pret viņu tagad sākts kriminālprocess par huligānismu, izspiešanu un draudiem izdarīt slepkavību.

Likumsargus gan pārsteigusi vīrieša personība - tas izrādījies agrāk nesodīts rīdzinieks ar augstāko izglītību, kurš dzīvesvietu bija deklarējis Iecavas novadā. Lai arī viņš bijis piedzēries, noskaidrojies, ka vīrietis tikpat kā nelietojot alkoholu.

Pats viņš stāsta, ka vispār nesaprot, kā uz šādu vardarbību bijis spējīgs. Pirms tam esot sastrīdējies ar sievu un uz Zorģiem atbraucis ciemos pie radiem.

Savukārt sirmgalvim mediķi konstatējuši nopietnus miesas bojājumus - lauzta kāja, nopietns smadzeņu satricinājums, turklāt zilumi bijuši gandrīz uz visa ķermeņa.

Policija tiesai lūdza agresīvo šoferi apcietināt, un tiesa to akceptēja.

BNS