Ierēdņi labojas - Smiltenē atgriežas "Graustu miljonārs"
Sabiedrība

Ierēdņi labojas - Smiltenē atgriežas "Graustu miljonārs"

Jauns.lv

Pēc nedēļu ilgušās kaujas starp Smiltenes novada domi un Valsts ieņēmumu dienestu (VID) pirmdien 13. jūlijā darbību atsāks Smiltenes kinoteātris „Kino 80”.

Ierēdņi labojas - Smiltenē atgriežas "Graustu milj...
„Graustu miljonārs” atgriežas nevis graustā, bet Smiltenes kinoteātrī „Kino 80”
„Graustu miljonārs” atgriežas nevis graustā, bet Smiltenes kinoteātrī „Kino 80”

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka šīsnedēļas sākumā Smiltenes kinoteātra vadība no novada domes saņēma rīkojumu slēgt kinoteātri, jo VID tam neatļauj strādāt ar vecajiem maksāšanas dokumentiem – kinobiļetēm, uz kurām ir pēc notikušās teritoriālās reformas neatbilstošs uzraksts. Vārdu virknējuma „Smiltene, Valkas rajons” vietā tagad esot jābūt „Smiltenes novads” ar jaunajiem pašvaldības rekvizītiem un reģistrācijas numuru..

Smiltenes novada domes juriste Sanita Mickeviča kasjauns.lv informēja: „VID amatpersonas Smiltenes novada domes speciālistiem ir norādījušas, ka ir jāpārtrauc tirgot ieejas biļetes, kurās parādās Smiltenes pilsētas domes rekvizīti.”

Tā kā kinoteātris vēl nebija nodrukājis jaunās biļetes, tam nācās apturēt darbību, un smiltenieši neredzēja oskaroto „Graustu miljonāru”.

Savukārt VID Komunikācijas daļa drīz vien paziņoja, ka Valsts ieņēmumu dienesta darbinieki neesot aizlieguši kinoteātra darbu un nav sastādījuši pārkāpuma aktus par „Kino 80”. VID izplatītāja ziņojumā teikts: „VID uzsver, ka gadījumos, kad iestāde pēc novada izveidošanās saglabā iepriekšējo nodokļa maksātāja numuru, iepriekš piereģistrētās biļetes vai kvītis var turpināt lietot.

Tikai šajos gadījumos ir jānodrošina, lai uz pircējam vai pakalpojuma saņēmējam izsniegtās kvīts vai biļetes būtu norādīti pareizi nodokļa maksātāja rekvizīti, piemēram, uzspiežot uz kvīts vai biļetes zīmogu ar nodokļu maksātāja jauno nosaukumu un jauno juridisko adresi.”

Kamēr pašvaldības pārstāvji un nodokļu inspektori apmētājās savstarpējiem apvainojumiem, Smiltenes kinoteātra darbinieki ātri vien sagādājuši jaunās biļetes, un 13. jūlijā beidzot notiks pirms nedēļas aizliegtie kinoseansi. Pagaidām gan vēl īsti nav skaidrs, kas Smiltenē aizliedza izrādīt „Graustu miljonāru” – Valsts ieņēmumu dienests vai Smiltenes dome. Tomēr skaidrs ir viens – ja masu saziņas līdzekļi, tostarp kasjauns.lv, nebūtu sacēluši trauksmi par birokrātu neizskaidrojamo sīkumainību, smilteniešiem vēl labu laiku būtu liegts skatīties kino.