Sabiedrība
2009. gada 16. jūlijs, 19:15

Zatlers lūdz atlikt jautājumu par dzīvokļa iegādi

Jauns.lv

Valsts prezidenta Valda Zatlera uzdevumā Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Edgars Rinkēvičs ir nosūtījis vēstuli premjeram Valdim Dombrovskim (JL), lūdzot atlikt jautājuma izskatīšanu par dzīvokļa iegādi, kas tiktu nodots Valsts prezidentam pēc šī amata atstāšanas.

Tas tiek darīts, ņemot vērā nepieciešamību samazināt valsts budžeta izdevumus, aģentūru LETA informēja Prezidenta preses dienestā.

Viena valsts dzīvokļa nodošanu lietošanā personai, kas atstājusi Valsts prezidenta amatu, paredz likuma "Par Valsts prezidenta darbības nodrošināšanu" 10.panta pirmā daļa.

Vienlaicīgi Rinkēvičs vēstulē informē, ka Saeimas darba kārtībā šobrīd atrodas likumprojekts "Grozījumi likumā "Par Valsts prezidenta darbības nodrošināšanu"", kas paredz noteikt, ka kārtību, kādā tiek īstenotas likumā paredzētās garantijas personai, kura ieņēmusi Valsts prezidenta amatu, nosaka Ministru kabinets. Likumprojekts Saeimā otrajā lasījumā pieņemts 2008.gada 11.decembrī.

Valsts prezidenta kanceleja uzskata, ka pēc likumprojekta pieņemšanas Saeimā galīgajā lasījumā visupirms nepieciešams izstrādāt vienotu kārtību garantiju nodrošināšanai bijušajiem Valsts prezidentiem un pie atsevišķa jautājuma par dzīvokļa nodrošināšanu varētu atgriezties, tuvojoties Valsts prezidenta Valda Zatlera pilnvaru termiņa beigām.

LETA jau ziņoja, ka speciāli izveidotā komisija, kas izvērtē, kāds dzīvoklis Valsts prezidentam Valdim Zatleram būtu piešķirams lietošanā pēc pilnvaru termiņa beigām, nolēma, ka piemērots miteklis tiks meklēts Rīgas centrā, aģentūrai LETA sacīja VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) sabiedrisko attiecību speciāliste Daiga Laukšteina.

Vērtējot piemērotāko eksprezidenta dzīvokļa atrašanās vietu, komisija vadījusies pēc iepriekš gūtās informācijas, kur atrodami pietiekami reprezentabli dzīvokļi, skaidroja Laukšteina.

Patlaban komisija vēl turpina darbu pie konkursa "Par atbilstoša dzīvokļa, kas piešķirts lietošanā Latvijas Republikas Valsts prezidentam pēc tā pilnvaru termiņa beigām, izvēli" nolikuma. Aicinājums dzīvokļu īpašniekus piedāvāt kritērijiem atbilstošu nekustamo īpašumu tiks izsludināts tikai pēc nolikuma apstiprināšanas.

LETA jau ziņoja, ka VNĪ kopumā piedāvāti 18 dzīvokļi, kurus varētu piešķirt Zatleram pēc prezidentūras beigām. Laikus domājot par nekustamo īpašumu Valsts prezidenta vajadzībām pēc pilnvaru beigām, VNĪ pārrunu gaitā ar Valsts prezidenta kanceleju nolēma izveidot speciālu Dzīvokļu piedāvājumu izvērtēšanas komisiju.

LETA