Kargins ar Krasovicki taisnojas

Kargins ar Krasovicki taisnojas

Jauns.lv

"Parex bankas" bijušais līdzīpašnieks un bankas vadītājs Valērijs Kargins, valstij pārņemot banku, piedāvājuši valdībai noteikt noguldījumu likmes atbilstoši vidējam likmju līmenim tirgū.

Kargins ar Krasovicki taisnojas...

Abi bijušie „Parex” īpašnieki mēģina atspēkot ekspremjera Ivara Godmaņa teikto, ka viņu rīcība, izņemot naudu no bankas, bijusi neētiska
Abi bijušie „Parex” īpašnieki mēģina atspēkot ekspremjera Ivara Godmaņa teikto, ka viņu rīcība, izņemot naudu no bankas, bijusi neētiska

Komentējot ekspremjera Ivara Godmaņa sacīto, ka pirms "Parex bankas" pārņemšanas valsts kontrolē bankas iepriekšējie lielākie akcionāri vēlējās panākt lielākus ieguldījumu procentus, pastāstīja Kargins un Krasovickis.

"Patiesībā Kargins piedāvāja, un to apstiprina sarakste starp "Parex bankas" bijušajiem akcionāriem un valdību, noteikt noguldījumu likmes atbilstoši vidējam likmju līmenim tirgū, jo tajā brīdī Kargina un Krasovicka noguldījumiem tika piemērotas likmes, kas bija zemākas par vidējām noguldījumu likmēm tirgū," uzsvēra abi bankas bijušie lielākie akcionāri.

Jau vēstīts, ka Godmanis žurnālistiem 23.jūlijā paziņoja, ka pirms "Parex bankas" pārņemšanas valsts kontrolē Kargins un Krasovickis vēlējās panākt lielākus ieguldījumu procentus, kam valdība nav piekritusi. "Kad banku pārņēma, prasība [no akcionāriem] tajā brīdī bija šos procentus palielināt, bet mēs teicām, ka tiem jābūt tirgus procentiem," teica Godmanis.

Iepriekš vēstīts, ka abu "Parex bankas" bijušo īpašnieku ģimenes arī par agrāk veiktajiem ieguldījumiem ik mēnesi saņemot procentos aptuveni 200 tūkstošus latu.

"Parex banka" 2008.gada rudenī vērsās pēc valdības palīdzības, lai izvairītos no finanšu problēmām, kuras bankai draudēja rasties pasaules finanšu krīzes dēļ. Lai atbalstītu banku, valdība pērn 8.novembrī pieņēma lēmumu kļūt par "Parex bankas" kontrolpaketes īpašnieci, bet 3.decembrī nolēma pārņemt gandrīz 85% bankas akciju. Šobrīd "Parex bankas" 95,3% akciju turētājs ir Privatizācijas aģentūra.