Aprēķināta Rīgas kultūras namu skatītāju zāļu, tualešu un dakšiņu vērtība
Sabiedrība
2009. gada 29. jūlijs, 23:21

Aprēķināta Rīgas kultūras namu skatītāju zāļu, tualešu un dakšiņu vērtība

Jauns.lv

Vislielāko nomas maksu par īri kādā no Rīgas domes kultūras centriem prasa Mākslas darbinieku namā, bet viszemāko samaksu paģērē kultūras un atpūtas centrā “Imanta”.

Galvaspilsētas pašvaldība grasās apstiprināt Rīgas vietvaras valdījumā esošo kultūras centru un namu īres maksas. Kultūras centrā “Imanta” īres maksa par vienu kvadrātmetru var būt no viena līdz 11 santīmiem kvadrātmetrā, Mākslas darbinieku namā – no deviņiem līdz 27 santīmiem stundā. Tomēr jāņem vērā, ka “Imantā” noorganizēt pasākumu ne vienmēr būs lētāk nekā citviet, jo “Imantā” ir visnotaļ plašas telpas, kas arī paceļ īres maksas kopsummu. Tāpat jāņem vērā, ka daudzu pasākumu rīkotājiem ir noteiktas arī atlaides, piemēram, ja pasākumu rīko nenoslogotajās stundās darbdienu priekšpusdienās, bērniem un tamlīdzīgi.

Ar kādu naudas summu tad jārēķinās, ja gribam noīrēt kādu Rīgas kultūras namu? Kasjauns.lv ieskatījās Rīgas domes Kultūras departamenta izstrādātājā maksas pakalpojumu cenrādī, kurā ir skrupulozi aprēķināta nomas maksa ne tikai par skatuves un skatītāju zāles īri, bet arī tualetēm, koridoriem, dežuranta telpām un pat krēsliem, galdiem, šķīvjiem un dakšiņām, ko aktieri var netīšam “aizņemties” un uzstiept uz skatuves.

Tā kā kultūras pasākumiem ir iespējamas arī atlaides, tad šajā publikācijā kasjauns.lv min maksimāli pieļaujamās summas par konkrētiem pakalpojumiem stundā.

Ave sol

Koncertzāles “Aves sol” skatuves īre stundā izmaksās Ls 12,63, skatītāju zāles īre – Ls 60,99. Bet ar to vien nepietiks, jo būs jāīrē arī tualete (Ls 6,31), garderobe (Ls 6,73) un citas koplietošanas telpas kopsummā par Ls 24,40. Ja gribēsiet noīrēt koncertzāles ērģeles, būs jāšķiras no Ls 60,50.

Iļģuciems

Kultūras centra “Iļģuciems” skatuve un skatītāju zāle stundā izmaksās Ls 34,97, koplietošanas telpas – Ls 66,65. Tātad ar simtnieku noteikti ir jārēķinās. Ja uz skatuves gribēsiet uzstiept arī kultūras centra īpašumā esošo krēslu, būs jāšķiras no 64 santīmiem. Galds jau izmaksās dārgāk – Ls 3,63. Ja uz galda vēl gribēsiet uzlikt kādu šķīvi, glāzi vai dakšiņu, tad par katru piederumu būs jāšķiras no 24 līdz 61 santīmam.

Ritums

Vecrīgas klubā “Ritums” galda īre izmaksās lētāk nekā Iļģuciemā, jo tur par galda īri nedrīkst ņemt vairāk kā trīs latus. Izstāžu, koru, spoguļu vai kamīnzāle arī izmaksās lētāk – tikai Ls 20. Varat “Ritumā” arī uz kādu stundu noīrēt, piemēram, kamīnzāli, lai noskatītos savu iemīļoto televīzijas pārraidi, jo televizora īre nav fantastiska – tikai Ls 4,50.

Mazā ģilde

Mazās ģildes lielā zāle nav lēta – Ls 148,53. Mazā zāle maksā Ls 62,01 stundā. Par mikrofonu vajadzēs noskaitīt Ls 27,23, flīģeli – Ls 30,25. Ja apnīk sēdēt un klausīties koncertu, Mazajā ģildē varat noīrēt arī tāfeli, kas izmaksās Ls 18,15, un uz tās kaut ko uzzīmēt. Diemžēl cenrādī nav iekļauts krīts, tāpēc uz Mazo ģildi droši vien jādodas ar saviem krītiņiem kabatā.

Mākslas darbinieku nams

Mākslas darbinieku nama zāles īre izmaksās visnotaļ maz: lielā zāle – Ls 34,82 , mazā zāle – tikai Ls 9,87. Tomēr jārēķinās ar to, ka zāles nav lielas, un uz leģendāro Mākslas darbinieku namu nevarēsiet sasaukt daudz viesu.

Imanta

Imantas kultūras nama lielās zāles īre izmaksās Ls 35,16 stundā. Tas ir lētāk nekā plašā foajē, tualešu, vestibila un citu koplietošanas telpu nomas maksa – Ls 57,82.

VEF kultūras pils

VEF ir visnotaļ plašs, tāpēc arī kultūras pils cenrādis ir uz vairākām lappusēm. Piemēram, Lielās zāles skatuves, partera un balkona īre izmaksā Ls 54,64, Sarkanās zāles – Ls 21,77 stundā. Toties krēslus un galdus te var dabūt “pa lēto”. Galda noma VEF izmaksās tikai 91, krēsla – 36 santīmus. Tas ir daudz lētāk nekā, piemēram, Iļģuciemā. Arī tualetes VEF var izvēlēties atbilstoši savām vajadzībām, jo piedāvātais klāsts ir visnotaļ plašs, bet jāmaksā aptuveni vienāda maksa – no Ls 3,27 līdz Ls 3,98. VEF var dabūt arī “ekstras”, ko citi pašvaldības klubi nepiedāvā, piemēram, dūmmašīnu par Ls 38,12.

Ziemeļblāzma

Tā kā kultūras pils “Ziemeļblāzma” atrodas patālu no pilsētas centra, tad par tās īri neprasa bargu naudu. Plašā otrā stāva īre ar skatītāju zāli, galerijām un balkonu izmaksās tikai Ls 72,63 stundā. Toties galda cena ir tāda pati kā Vecrīgā – Ls 3,00.

Elmārs Barkāns/Foto: LETA