Sabiedrība
2009. gada 17. augusts, 07:31

Rīgas domnieki lems par sporta centra "Dinamo" likteni

Jauns.lv

Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas deputāti šodien lems par sporta centra "Dinamo" likteni - atstāt to pašvaldības īpašumā vai arī pārdot izsolē.

Pašvaldībai no šā gada februāra pilnībā pieder sporta centrs "Dinamo", kas atrodas Strēlnieku ielā 8, iepretim "Skonto" stadionam. Nekustamo īpašumu veido sporta kompleksi, administratīvās ēkas, katlumāja, šautuve, noliktavas un zemesgabals 3959 kvadrātmetru platībā.

Īpašumi patlaban nav iznomāti. Līdz 2005.gadam kompleksu daļēji apsaimniekoja Iekšlietu ministrija, daļēji - Rīgas dome. Šogad īpašuma objekts tika pārņemts pašvaldības īpašumā.

Vienīgo privatizācijas pieteikumu pašvaldībā 2006.gadā iesniedza SIA "Popacademy" (tagad - SIA "Red Dot Media"), bet šā gada februārī tas tika atsaukts.

Kā norāda Īpašuma departaments, komplekss ilgstoši nav izmantots un, ņemot vērā ēku pašreizējo tehnisko stāvokli, kā arī to, ka atsevišķas telpu grupas bez remontdarbu veikšanas nav izmantojamas, ēkām nepieciešams veikt remonta un pārplānošanas darbus, ieguldot objektā būtiskus kapitālieguldījumus.

Pašvaldība ēkas apsardzei un piekrītošās teritorijas uzturēšanai mēnesī izlieto 733 latus, kas gadā ir 8796 lati.

Īpašuma departamentā no SIA "Klarita" un SIA "Nomeda" šogad saņemti iesniegumi, kuros izteikta vēlme šo īpašumu iznomāt. SIA "Klarita" minētajā nekustamajā īpašumā un tā renovācijā plānojot ieguldīt līdz septiņiem miljoniem eiro (4,9 miljoniem latu).

Nekustamo īpašumu kompānija AS "BDO Invest Rīga", veicot tirgus izpēti, noteikusi, ka daļai kompleksa būtu piemērojama nomas maksa 30 santīmi par kvadrātmetru mēnesī, bet pārējai platībai - desmit santīmi par kvadrātmetru mēnesī. Ja tiktu piemērota šī nomas maksa, tad par nekustamā īpašuma nomu plānotie ieņēmumi mēnesī būtu 850 lati, bet gadā - 10 200 lati.

Lai nodrošinātu nekustamā īpašuma objekta Strēlnieku ielā 8 saglabāšanu un efektīvu izmantošanu, ievērojot saspringto situāciju budžetā, ir iespējami divi rīcības varianti - iznomāt to konkursa kārtībā vai arī nodot minēto nekustamā īpašuma objektu atsavināšanai.

Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētājs Andris Ameriks (LPP/LC) aģentūrai LETA skaidroja - ja privatizācijas pieteikums ticis atsaukts, pašvaldība var lemt, vai objektu nodot atsavināšanai, pārdodot izsolē par latiem, vai arī saglabāt savā īpašumā.

""Treknajos gados" liela daļa pieteicās uz visu iespējamo privatizāciju, bet tagad viņi sāk pārdomāt," sacīja Ameriks.

Domnieks atzina, ka pašvaldības rīcībā neesot pietiekami daudz līdzekļu, lai kompleksu remontētu un savestu kārtībā. "Mums jāizvēlas, vai sporta kompleksu atstāt pašvaldības īpašumā un sargāt vai arī nodot privātās rokās," sacīja Ameriks.

Galīgais lēmums par sporta centru "Dinamo" būs jāpieņem domes sēdē.

BNS