Sabiedrība
2009. gada 23. augusts, 09:15

Baltijas valstu vienotības skrējiens beigsies pie Brīvības pieminekļa

Jauns.lv

Baltijas valstu vienotības skrējiens "Sirdspuksti Baltijai", kas sestdien sāksies Lietuvā un Igaunijā, svētdien noslēgsies ar svinīgu pasākumu pie Brīvības pieminekļa, aģentūru BNS informēja organizatoru pārstāve Anda Vaiče.

Skrējiena finišs plānots kā Baltijas ceļa 20. gadadienai veltītā pasākuma kulminācija, kad vienlaikus no abām pusēm pie Brīvības pieminekļa satiksies skrējiena dalībnieki. Viņu vidū būs Valsts prezidents Valdis Zatlers, Rīgas mērs Nils Ušakovs ("Saskaņas centrs"), izdevniecības "Žurnāls Santa" valdes priekšsēdētājs Ivars Zariņš, mūziķe Marija Naumova-Bullīta, bobslejists Zintis Ekmanis, TTT komandas basketbolistes un daudzi citi.

Plānots, ka kopumā skrējiena finišā satiksies vismaz pusotrs tūkstotis skrējēju un līdzjutēju.

Pasākumā varēs vērot vēsturiskus attēlus, dzirdēt atmiņas un baudīt koru, dažādu mūziķu koncertu Liepājas simfoniskā orķestra un citu izpildītāju pavadījumā, dziedāt līdzi Baltijas vienotības himnu "Atmostas Baltija", kā arī saņemt sveicienus no kaimiņu valstīm.

Pasākums, kas veltīts Baltijas ceļa divdesmitgadei, pie Brīvības pieminekļa sāksies svētdien, plkst. 18.30, bet skrējiens pie Brīvības pieminekļa finišēs plkst. 20, un to translēs arī Latvijas Televīzija.

Pasākumā skrējiena un vēsturiskā "Baltijas ceļa" dalībniekus sveiks visu triju Baltijas valstu prezidenti, Eiropas Parlamenta deputāte un viena no "Baltijas ceļa" organizatorēm Sandra Kalniete, savukārt ar īpašu "Baltijas ceļa" 20. gadadienai veltītu koncertprogrammu un priekšnesumiem uzstāsies "Dzirnu studijas" mazie audzēkņi, Liepājas Simfoniskais orķestris diriģenta Imanta Rešņa vadībā, vijolnieks Mariušs Patura, koru "Balsis" un "Gaismas pils" apvienotais kolektīvs, operdziedātāja Kristīne Zadovska, mūziķis Zigfrīds Muktupāvels un citi. Īpašā aranžējumā skanēs Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes mistērijas "Par sapni un mīlestību" fināla dziesma.

Svinību noskaņa svētdien valdīs visā Latvijā, jo daudzviet vienotības skrējiena dalībniekus sagaidīs ar īpašiem koru, folkloras grupu, deju kolektīvu un orķestru priekšnesumiem, kā arī citiem uzmundrinošiem pasākumiem.

Iedzīvotāji visā Latvijā svētdien tiek aicināti sagaidīt skrējiena dalībniekus, izkarot valsts karogus pie savām mājām, sagaidot un sveicot skrējējus ceļu malās, kā arī piedaloties noslēguma pasākumā pie Brīvības pieminekļa.

BNS