Finanšu eksperts Smirnovs uzbrūk ekonomistei Karnītei
Sabiedrība
2009. gada 16. septembris, 20:30

Finanšu eksperts Smirnovs uzbrūk ekonomistei Karnītei

Jauns.lv

Ventspils Augstskolas pasniedzējam un finanšu ekspertam Dmitrijam Smirnovam kārtējo reizi atkal draudēts ar policiju, ja viņš neturēs muti un turpinās skaļi un nevietā izteikties par krīzi.

Smirnovs populārs kļuva pagājušā gada novembrī, kad viņu aizturēja Drošības policija par rakstu laikrakstā „Ventas Balss”, kurā pasniedzējs prognozēja lata devalvāciju. Šovasar pret pasniedzēju kriminālprocess tika izbeigts, jo viņa publikācijā nesaskatīja noziedzīga nodarījuma sastāvu.

Pagājušās nedēļas nogalē viņam Ventspils bibliotēkā atkal tika draudēts ar policiju, vēsta „Ventas Balss”. Bibliotēkā notika diskusija „Latvijas izdzīvošanas izredzes”, kurā uzstājās arī ekonomikas zinātņu doktore Raita Karnīte. Viņa vairākas reizes uzsvēra, ka „Latvijas iedzīvotāji ar savu rīcību ir radījuši apstākļus, kas valsti noveda pie šodienas situācijas”. Tikko runātāja pieminēja vārdu salikumu „Latvijas iedzīvotāju”, no publikas atskanēja skaļi protesti un paziņojums: „Es neesmu vainīgs!” Smirnovs, sevi pieskaitot pie Latvijas iedzīvotāju kopuma, protestēja pret to, ka viņu noliek vienā līmenī ar cilvēku grupu, kuri Latviju novedusš līdz ekonomiskajai krīzei.

Emocionāli skaļie uzbrukumi Karnītei sadusmoja diskusijas vadītāju, kurš Smirnovam piedraudēja izsaukt municipālo policiju, ja viņš neapklusīs. Savukārt Smirnovs pasākuma organizētājiem ierosināja uzreiz vērsties Drošības policijā, jo tai jau esot pieredze ar viņa aizturēšanu.

Elmārs Barkāns