Zatlers aicina dzert Latvijas alu
Sabiedrība
2009. gada 19. septembris, 12:30

Zatlers aicina dzert Latvijas alu

Jauns.lv

Prezidenta dēls Gustavs Zatlers, būdams a/s „Cēsu alus” pārdošanas un mārketinga direktors, piedalījās akcijā „Latvijas dienas” un „Izgaršo Latviju”, kuras laikā īpaši tiek izcelti Latvijā ražotie produkti.

18. septembrī īpašā „Izgaršo Latviju” pasākumā tirdzniecības centra „Alfa” veikalā „Rimi”  pirmie savus ražotos produktus marķēja 25 Latvijas uzņēmumu vadītāji, pašrocīgi izceļot tos ar “Ražots Latvijā ar lepnumu” tirdzniecības zīmēm. Uzņēmumu vadītāji personīgi uzrunāja pircējus, piedāvāja nogaršot savus ražojums un uzsvēra, ka „Ražots Latvijā ar lepnumu” turpmāk būs "Rimi" veikalos regulāri sastopama tirdzniecības zīme.

 „Tā kā audzējam daudz un dažādus dārzeņus, arī tādus, kas ne vienmēr tiek uzskatīti par Latvijas ražojumiem, mums ir ļoti svarīgi, lai pircēji zinātu to izcelsmi. Piemēram, mūsu audzētajiem Savojas un Ķīnas kāpostiem, kurus pircēji neidentificē kā Latvijā izaudzētus, tagad tiks pievienota jaunā tirdzniecības zīme, kas pircējiem uzskatāmā veidā palīdzēs orientēties dažādo produktu klāstā, vienlaikus aicinot izvēlēties vietējos ražojumus,“ stāsta Edīte Strazdiņa, SIA „Mūsmāju dārzeņi“ valdes priekšsēdētāja.

„Latvijas dienu pirmās nedēļas laikā ievērojami palielinājušies Latvijā ražoto produktu pārdošanas apjomi visās pārtikas preču grupās. Pircēji arvien vairāk pievērš uzmanību produktu izcelsmei, priekšroku dodot pašmāju ražojumiem,” stāsta Valdis Turlais, „Rimi Latvia” valdes priekšsēdētājs.

Anda Leiškalne