„Jaunās paaudzes” drošības dienests Viļņā cīnās ar narkodīleriem
Sabiedrība
2009. gada 17. oktobris, 12:10

„Jaunās paaudzes” drošības dienests Viļņā cīnās ar narkodīleriem

Jauns.lv

„Jaunās paaudzes” un „Prieka vēsts” muskuļotie vietu ierādītāji - apsargi - vaiga sviedros darbojušies Viļņā.

Harizmātiskās evaņģēlistu sektas „Siemens Arena” svinēja 1000. gadadienu, kopš Lietuvā pirmo reizi tika pasludināta kristīgā vēsts. Pasākuma galvenais viesis bija britu evaņģēlists Deivids Hasavejs. Tā dēvētais „evaņģelizācijas ceļojums” līdzinājās Latvijā rīkotajiem „Jaunās paaudzes” šoviem un ne ar ko īpašu neizcēlās.

Tomēr rīdzinieki tajā spēja sevi atrādīt visnotaļ spēcīgi. „Jaunā paaudze” un „Prieka vēsts” uz Viļņu bija aizsūtījusi nevis misionāru armiju, bet gan savu „drošībnieku leģionu”.

Internetā evaņģēlisko kristiešu mājaslapās varam lasīt slavas dziesmas perfektajam „Jaunās paaudzes” drošības dienestam, kurš lielā mērā sekmēja to, lai pasākumi „Siemens Arena” notiktu raiti. Nākas secināt, ka Rīgas sektu drošībnieki perfektu paklausību un disciplīnu spēj ieviest ne tikai pašu mājās, bet arī ārzemēs.

Lūk, tikai dažas atsauksmes par Rīgas kristiešu drošības dienestu darbību Viļņā:

„Drošībnieki no Latvijas („Jaunā Paaudze” un  „Prieks vēsts” Oļega Kuzina vadībā) nostrādāja ideāli.”

„Īpaša pateicība pienākas koordinatoriem no Latvijas. Viņu kolosālā pieredze masu evaņģelizācijas pasākumu un sapulču organizācijā bija izšķirošā, ka Viļņā notikušais Deivida Haseveja festivāls notika sekmīgi. No Rīgas ieradās brīvprātīgo „Jaunās paaudzes” un „Prieka vēsts” drošības kalpotāju komanda.”

Jāteic, ka drošībnieku komanda nesēdēja rokas klēpī salikusi. Viņi konfiscēja vairākus desmitus alkoholisko dzērienu pudeļu, kuras apmeklētāji centās ienest misionāru pasākumā. Tāpat drošībniekiem nācās pieskatīt arī narkodīlerus. Kā raksta livejournal.com, uz kristiešu pasākumiem ieradās vairāki autobusi ar narkotiku tirgotājiem.

Elmārs Barkāns/Foto: baznica.info