Prezidenta Zatlera piektdienas ēdienkarte
Valsts prezidents piektdien, 19. martā mielojās ar Zemgales gardumiem un Bauskas 2. vidusskolas ēdnīcā notiesāja girosu, jaunlopa cepeti un vaniļas krēmu.
Tāpat viņš vēroja, kā tiek gatavota zirņu zupa. Zatlers piektdien, 19. martā visu dienu uzturējās vizītē Bauskā, kur tikās ar zemniekiem, uzņēmējiem un skolu direktoriem, pārspriežot valstiski svarīgus jautājumus, kā arī vadīja mācību stundu Bauskas vidusskolniekiem.
Tikšanās un vizītes mijās arī ar vēderpriekiem. Portāls bauskasdzive.lv informē, ka Zatlers ne tikai garšīgi paēda, bet arī ceļasomā salika cienastu, ko vest uz savu Jūrmalas rezidenci.
Vispirms prezidents viesojās pārtikas ražošanas uzņēmumā „Kronis”, kur ražo sulas, ievārījumu, konservus, konfektes un dažādas mērces. 19. martā šajā Codes uzņēmumā tika gatavoti zirņu zupas konservi. Pēc tikšanās ar „Kroņa” un netālu esošās SIA „Iecavnieks” vadību Zatleram dāvanā tika pasniegtas pārtikas produktu grozs ar „Kroņa” un „Iecavnieka” produkciju. „Iecavnieks” pārsvara ir pazīstams kā rapšu un linu eļļas ražotājs, bet tur top arī rapšu rauši un kaņepju pavalgs.
Prezidents paspēja ielūkoties arī Bauskas Bauzes tirgū un noskaidrot, ko tur tirgo vietējie lauksaimnieki,
Savukārt pusdienlaikā Zatlers ar Bauskas novada skolu vadītājiem ieturēja pusdienas Bauskas 2. vidusskolā, ko gatavoja zemnieku saimniecība „Strīķeri”. Pusdienās prezidentam tika pasniegti svaigu dārzeņu salāti ar vistas girosu, jaunlopa cepetis ar sautētiem dārzeņiem un želeja ar vaniļas mērci. Tāpat Zatleru cienāja arī ar pašceptu maizi.
Elmārs Barkāns/Foto: president.lv