Latvijas uzņēmumu amatpersonu vidū ir Zaķi, Pūpoli, Pavasari, Lieldienas
Sabiedrība
2010. gada 4. aprīlis, 19:06

Latvijas uzņēmumu amatpersonu vidū ir Zaķi, Pūpoli, Pavasari, Lieldienas

Jauns.lv

Latvijas uzņēmumu amatpersonu vidū ir Zaķi, Pūpoli, Pavasari, kā arī Lieldienas, liecina Uzņēmumu reģistra datubāzes apkalpotāja "Lursoft IT" apkopotā informācija.

Informācija apkopota par biežāk sastopamajiem uzņēmumu amatpersonu un dalībnieku uzvārdiem, kā arī komersantu nosaukumiem, kuros iekļauta Lieldienu tematika.

"Lursoft" pārstāvji aģentūrai BNS pavēstīja, ka populārākais no visiem ar Lieldienu tematiku saistītajiem uzvārdiem ir Zaķis - Latvijā reģistrēti 152 uzņēmumi, kuros vismaz viena no amatpersonām ir ar šādu uzvārdu. Biedrību un nodibinājumu reģistrā ar uzvārdu Zaķis reģistrēta 41 amatpersona, Reliģisko organizāciju un to iestāžu reģistrā - trīs, Sabiedrisko organizāciju reģistrā - divas, bet Politisko partiju reģistrā - viena amatpersona.

Starp uzņēmumu amatpersonām un dalībniekiem sastopami arī tādi uzvārdi kā Pūpols, Lieldiena, Oliņa, Pavasaris, Zaķītis u.c.

"Lursoft" datubāzu informācija liecina, ka ar uzvārdu Pūpols reģistrētas 29 amatpersonas un 24 dalībnieki, bet ar Pūpola - 19 amatpersonas un 25 dalībnieces, deviņos uzņēmumos darbojas amatpersonas ar uzvārdu Zaķītis, uzvārds Oliņa reģistrēts 19 amatpersonām, bet Oliņš - 21, savukārt ar uzvārdu Lieldiena reģistrētas divas amatpersonas, kas ir arī šo pašu uzņēmumu dalībnieku sarakstā.

Uzvārds Pavasaris reģistrēts piecām amatpersonām, bet Pavasare - 16, piecos uzņēmumos gan kā amatpersona, gan dalībnieks reģistrēta persona ar uzvārdu Ola, savukārt uzvārds Pūpoliņš reģistrēts četrām amatpersonām un pieciem dalībniekiem, bet Pūpoliņa - divām amatpersonām, vēsta "Lursoft" datubāzu informācija.

Pēc kontaktu katalogā www.zo.lv atrodamās informācijas, uzņēmumu nosaukumos bieži vien tiek iekļauti vārdi, kas saistīti ar pavasara vai Lieldienu tematiku, proti, 56 uzņēmumu nosaukumos ir iekļauts vārds 'pūpols', 'pūpoli' vai 'pūpoliņi', 52 nosaukumos - 'zaķis' vai 'zaķītis', bet 43 uzņēmumu nosaukumos iekļauts vārds 'pavasaris'. Daudz retāk tiek izmantoti vārdi 'lieldiena' un 'ola' - katrs no tiem reģistrēts vien vienā uzņēmuma nosaukumā.

BNS