Ko savā "Fermā" audzē Linda Mūrniece, Artis Pabriks un citi?
Sabiedrība
2010. gada 26. aprīlis, 09:08

Ko savā "Fermā" audzē Linda Mūrniece, Artis Pabriks un citi?

Jauns.lv

Ko draugiem.lv „Fermā” audzē sabiedrībā pazīstami cilvēki un kādos vārdos viņi nosauc savas saimniecības? Tas viss liecina par katras konkrētās fermas īpašnieka aizraušanos un domu gājienu. Kasjauns.lv pāri sētai ielūkojās vairāku atpazīstamu cilvēku fermās un pie vārtiem izlasīja saimniecību nosaukumus.

Iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces fermas nosaukums – „Feferi”. Linda tikusi līdz 22. līmenim un patlaban visu savu dārzu piestādījusi ar papriku.

Bijušais ārlietu ministrs, Saeimas deputāts Artis Pabriks savai fermai nav devis nosaukumu un tikai nesen sācis to iekopt, tikdams līdz 13. līmenim. Viņa saimniecībā ir 5 bišu stropi, tikko iesētas maijpuķītes un rapši.

Arī Ārlietu ministrijas valsts sekretārs

Andris Teikmanis

ar fermu „Brīnumzeme” nav tālu ticis – līdz 10. līmenim, iestādījis tikai pa vienam augļu kokam un audzē puravus.

Toties milzu izrāvienu veicis bijušais vairāku Saeimu deputāts un bijušais Rīgas domes deputāts Modris Lujāns ar fermu „Goblins”, kuram ir jau 70. līmenis, 21 govs, piecas dzirnavas, četri dīķi... Viņā ir arī aktīvs citu dārziņu apzadzējs un aplaistītājs.

Žurnālists

Egīls Zariņš

savu fermu nosaucis par „roro” un ir sasniedzis 27. līmeni – patlaban viņš ir japāņu ķiršu, gurķu, ērkšķogu un jāņogu cienītājs.

Stilistes Danas Dombrovskas fermā „Dzērumi” atrodas pāris japāņu ķiršu, daži ērkšķogu krūmi, kā arī gotiņa.  

Toties LNT raidījuma „Mājokļa jautājums” vadītāja

Baiba Zvaigznīte

jau ir 42. līmenī. Pašlaik viņa gaida nogatavojamies ingveru ražu.

Viegli apzogama, acīmredzot aizņemtības dēļ, ir Starptautiskā Valūtas fonda Latvijas biroja vadītāja Evija Klaiše, kurai vienmēr dārzā viss ir izaudzis un raža nav novākta.

Toties SIA „Sabiedrība Mārupe” tirdzniecības daļas vadītājs

Jānis Bogdanovs

rūpīgi kopj fermu, īpaši neaizraudamies ar mājdzīvniekiem, bet rūpēdamies par sējumiem.

Ministru kabineta preses sekretāra Aivja Freidenfelda saimniecību „Zemgaļi” sargā divi labradori, kas laikam arī viņam ļāvis spēlē aizkļūt līdz 31. līmenim. Pēc visa spriežot, Freidenfeldam garšo ogas un medus. Viņš ir aizrāvies ar aliču, ērkšķogu, japāņu ķiršu un jāņogu audzēšanu, kā arī biškopību.

Savukārt grupas „Kombuļi” dziesmu aranžētājs

Jānis Dailis

ir specializējies šampinjonu audzēšanā. Visi viņa lauki ir pārvērsti par šampinjonu plantācijām. Savu fermu Dailis ir nosaucis „Kombuļu” vārdā.

Arī dzejnieks Rihards Bargais ir specializējies vienas kultūras audzēšanā un tāpat kā Dailis ar to ir aizkļuvis līdz 26. līmenim. Bargais savā fermā „Migalka” visus laukus pēc Hruščova laika ieteikumiem atvēlējis kukurūzai. Tiesa gan viņam pie sirds ir arī ogu krūmu – jāņogu un ērkšķogu – audzēšana.

Toties Bargā spalvasbrālis – jaunais talantīgais liriķis

Kārlis Vērdiņš

savu saimniecību „Budzis” ir pārvērtis par poēzijas lauku. Kaut arī „Budzis” ir ticis tikai līdz 12. līmenim, Vērdiņa ferma ir visnotaļ romantiska – tieši kā radīta dzejdaru dvēseles stāvoklim. Visa viņa saimniecība ir viens vienīgs ābeļdārzs.

Jāteic, ka ļaudis savas fermas iekārto asprātīgi. Tā kāds visos lauciņos ir „sastādījis” pastkastītes un savā fermā neko nedara, toties ferma saucas „Latvijas pasts”.

Elmārs Barkāns/foto:LETA