Sabiedrība
2010. gada 16. maijs, 12:01

Muzeju nakts pagājusi bez starpgadījumiem

Jauns.lv

Muzeju nakts pagājusi bez starpgadījumiem, aģentūrai LETA apstiprināja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja vecākā inspektore Linda Neimane-Zobena.

Nekādi būtiski incidenti nav reģistrēti un sabiedriskie pasākumi noritējuši mierīgi.

Šonakt visā Latvijā notika ikgadējā starptautiskā akcija Muzeju nakts, kurā piedalījās 112 muzeji, kā arī apmeklētājus ar īpašām programmām sagaidīja citas apskates vietas - teātri, koncertzāles, bibliotēkas, grāmatnīcas, Rīgas Latviešu biedrības nams, Berga bazārs, klubs "Nabaklab", Saeimas ēka, Rīgas pils un daudzas citas, aģentūru LETA informēja Kultūras ministrijā.

Kopumā Muzeju naktī Latvijā darbojās apmēram 200 apskates vietas, pulcējot apmeklētājus no plkst.19 līdz plkst.1, bet dažviet pat ilgāk.

Šogad Muzeju nakts vienojošais moto bija "Par tīru pasauli!" - aicinājums pievērst uzmanību dabas un cilvēku radītās kultūrvides trauslajam skaistumam. Tīra apkārtne, tīras domas un darbi - tās ir vērtības, par kurām tiešāk vai netiešāk vēstīs muzeji, piedāvājot īpaši šim pasākumam veidotas programmas. Interesentiem būs iespēja izvēlēties gan skaļas un vērienīgas muzeju akcijas, gan klusus kamerstila pasākumus Rīgā un visos Latvijas novados.

LETA